Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

ABD’de spot Ether ETF’lerinde ilk gün 1 milyar doların üzerinde işlem gerçekleşti

ABD’de spot Ether ETF’lerinde ilk gün 1 milyar doların üzerinde işlem gerçekleşti

ABD’de spot Ether ETF’lerinde ilk gün 1 milyar doların üzerinde işlem gerçekleşti
24 Temmuz 2024 09:50
54

Doğrudan Ether’e yatırım yapan ilk ABD ETF’leri güçlü çıkışlar yaptı ve bazıları açılış seansları için nispeten yüksek işlem hacimleri gördü.

Dokuz borsa yatırım fonu arasında 1 milyar doların üzerinde işlem gerçekleşti.

Bu rakam, Ocak ayında spot Bitcoin ETF’lerinin lansmanı sırasında işlem gören 4,6 milyar dolardan çok uzak olsa da ilk gün ETF’leri için yine de güçlü bir başlangıç.

Fonların birçoğu günü, tüm zamanların en çok işlem gören 50 ABD ETF’si arasında tamamlıyor.

Bloomberg Intelligence’a göre BlackRock’ın iShares Ethereum Trust ETF’i (ETHA) 248 milyon dolarlık hissenin el değiştirdiğini gördü ve şimdiye kadarki en yüksek ilk gün işlem değerlerinden birine ulaştı.

Grayscale’in ETF’e dönüşen Ethereum Trust’ı 458 milyon dolar civarında işlem görerek şimdiye kadarki en iyi 25 arasında yer aldı. Bu arada Bitwise Asset Management Inc. firmasının (ETHW) bir ürünü de 94 milyon doları aşan cirosuyla sağlam bir talep gördü. Roundhill Financial Araştırma ve Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Drew Walsh, “Ether ETF’leri ve Bitcoin ETF’leri için benzer bir kitle var. Bu, kripto yerlisi bir kitle değil. Varlık sınıfında yeni olan ve kripto paralarla ilişkilenmek isteyen insanlar.” dedi.

Foreks Haber Merkezi

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.