Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Küresel iş seyahati harcamaları pandemi öncesi zirveye yaklaştı

Küresel iş seyahati harcamaları pandemi öncesi zirveye yaklaştı

Küresel iş seyahati harcamaları pandemi öncesi zirveye yaklaştı
23 Temmuz 2024 01:36
86

Küresel iş seyahati harcamaları 2023 yılında, özellikle Kuzey Amerika, Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika’da, şirketlerin yüz yüze etkinlik ve konferanslara yeniden başlamasıyla güçlü bir toparlanma gösterdi. Küresel İş Seyahati Birliği, harcamaların bir önceki yıla kıyasla %30 artarak 1,34 trilyon dolara ulaştığını, ancak pandemi öncesi ölçütlerin yaklaşık %7 gerisinde kaldığını bildirdi.

Birliğin CEO’su Suzanne Neufang, “Dünya ekonomileri daha geleneksel bir döngüye döndükçe, iş seyahatlerinde daha normal ve ılımlı bir seviyede de olsa, sağlam bir harcama artışı görmeyi bekliyoruz” dedi. Tahminlere göre harcamalar 2024 yılı sonuna kadar 1,48 trilyon dolara ulaşarak salgın öncesi en yüksek seviye olan 1,43 trilyon doları aşacak.

Genel büyümeye rağmen, enflasyon hesaba katıldığında 2023 rakamları 2019’a kıyasla %22 daha düşüktür. Asya-Pasifik bölgesi, 2023’te en hızlı büyüyen bölge olmasına rağmen, Çin’in iş seyahati harcamalarının bir önceki yıla göre %9 artmasına rağmen hala pandemi öncesi seviyelerin altında olması nedeniyle henüz tam olarak toparlanamadı. Buna karşılık, Güney Kore ve Hindistan’daki harcamalar sırasıyla %27 ve %22 ile önemli ölçüde arttı.

Kuzey Amerika’da büyüme, bir önceki yılki %73’lük artıştan %25’e düşerek yavaşladı, ancak yine de 346,8 milyar dolarlık harcama ile salgın öncesi rekoru aştı. Batı Avrupa’da da yavaşlama yaşandı ve 2022’deki %109’luk artışın ardından 2023’te %33’lük bir artış kaydedildi. Ancak bölgenin harcamaları yine de pandemi öncesine göre %6 daha azdı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.