Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

CrowdStrike krizi, siber korsanlara da yeni bir kapı açtı

Siber suçlular, CrowdStrike’ın sorunlu güncellemesi sonrasında yaşanan dijital kaosu kullanırak kendilerine yeni kurbanlar bulmaya başladı.

CrowdStrike krizi, siber korsanlara da yeni bir kapı açtı
23 Temmuz 2024 11:36
79

Siber güvenlik şirketi CrowdStrike’ın geçtiğimiz hafta Windows’taki Falcon Sensor aracına yönelik sorunlu bir güncelleme yayınlamasının ardından bankalar, havayolları ve medya şirketleri de dahil olmak üzere çeşitli kuruluşların günlük operasyonlarında büyük aksamalar yaşandı. Bu sorunlu güncelleme, çok sayıda Windows PC’nin 0x50 veya 0x7E Mavi Ekran (BSOD) hata koduyla sürekli olarak yeniden başlatılmasına neden oldu. Sorunun ardından CrowdStrike ve Microsoft, etkilenen müşterilere bilgisayarlarını kurtarmaları için rehberlik sağladı.

Ancak günlük operasyonlarında büyük sorunlar yaşayan kullanıcılar CrowdStrike’dan etkilenen bilgisayarları onarmaya çalışırken, siber suçlular bu kritik durumdan faydalanmanın çeşitli yollarını denemeye başladılar. CrowdStrike, siber suçluların Crowdstrike-hotfix.zip (SHA256 hash: c44506fe6e1ede5a104008755abf5b6ace51f1a84ad656a2dccc7f2c39c0eca2) adlı kötü amaçlı bir ZIP arşivi dağıttığını fark ettiğini söylüyor.

Crowdstrike-hotfix.zip arşivi bir kötü amaçlı yazılım ve RemCos’u yükleyen bir HijackLoader verisi içeriyor. CrowdStrike, ZIP arşivindeki İspanyolca dosya adlarının ve talimatların, bu kampanyanın muhtemelen Latin Amerika merkezli (LATAM) CrowdStrike müşterilerini hedef aldığını gösterdiğine inanıyor.

Siber suçlular, bu kötü amaçlı yazılım dağıtımı kampanyasının yanı sıra kimlik avı kampanyalarıyla da CrowdStrike müşterilerini hedef alıyor. Durumdan faydalanmaya çalışan siber suçlular, CrowdStrike’ın destek hizmeti gibi görünen kimlik avı e-postaları gönderiyorlar, telefon görüşmelerinde CrowdStrike çalışanlarının kimliğine bürünüyorlar, iyileştirme öngörüleri sunmak için bağımsız araştırmacılar gibi davranıyorlar ve hatta CrowdStrike güncelleme sorunundan kurtarmayı otomatikleştirmek için komut dosyaları satıyorlar.

Kimlik avı kampanyaları için yakın zamanda aşağıdaki kötü amaçlı alan adları oluşturuldu:

crowdstrike.phpartners[.]org crowdstrike0day[.]com crowdstrikebluescreen[.]com crowdstrike-bsod[.]com crowdstrikeupdate[.]com crowdstrikebsod[.]com www.crowdstrike0day[.]com www.fix-crowdstrike-bsod[.]com crowdstrikeoutage[.]info www.microsoftcrowdstrike[.]com crowdstrikeodayl[.]com crowdstrike[.]buzz www.crowdstriketoken[.]com www.crowdstrikefix[.]com fix-crowdstrike-apocalypse[.]com microsoftcrowdstrike[.]com crowdstrikedoomsday[.]com crowdstrikedown[.]com whatiscrowdstrike[.]com crowdstrike-helpdesk[.]com crowdstrikefix[.]com fix-crowdstrike-bsod[.]com crowdstrikedown[.]site crowdstuck[.]org crowdfalcon-immed-update[.]com crowdstriketoken[.]com crowdstrikeclaim[.]com crowdstrikeblueteam[.]com crowdstrikefix[.]zip crowdstrikereport[.]com

CrowdStrike, müşterilerine CrowdStrike temsilcileriyle yalnızca resmi kanallar aracılığıyla bağlantı kurmalarını ve CrowdStrike ve Microsoft tarafından sağlanan teknik rehberliğe bağlı kalmalarını tavsiye ediyor. Ayrıca kısa bir süre önce Microsoft, kurtarma sürücülerini içeren otomatik bir yöntem sunmak için kılavuzunu güncelledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.