Dolar 33,9835
Euro 37,7024
Altın 2.743,84
BİST 9.889,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 29°C

Z kuşağı internetten para kazanıyor, liseye gidenlerin aylık geliri 40.000 TL’yi geçti

Yapılan son araştırmalar, Z kuşağının fiziksel bir iş yerine internet üzerinden para kazanmayı tercih ettiğini ortaya koydu.

Z kuşağı internetten para kazanıyor, liseye gidenlerin aylık geliri 40.000 TL’yi geçti
22 Temmuz 2024 00:36
83

Son dönemde Z kuşağı ile ilgili en çok duyduğumuz söylem “çalışmayı sevmiyorlar” olabilir. Fakat işin aslı tam olarak böyle değil.

Yapılan son araştırmalara göre Z kuşağı çalışmayı değil, fiziksel olarak çalışmayı sevmiyor. Peki bu ne demek?

Z kuşağı, kendisinden önceki X ve Y kuşağı gibi fiziksel olarak yorulacakları işleri tercih etmiyorlar. Örneğin bir mağazada ya da restoranda ya da teknik serviste çalışmaya sıcak bakmıyorlar.

Bunun yerine internet ve sosyal medya üzerinden yaratıcılık üzerine işlerle para kazanıyorlar. Nasıl mı?

Bilindiği üzere günümüzde sosyal medya üzerinden içerik üreticilerle yürütülen affilate programları söz konusu.

Bu programlar verimliliğiniz üzerinden sizlere pay veriyor. Örneğin hesabınız üzerinden X, Y, Z sitelerine linklemeler veriyorsunuz. Bu siteler sattıkları ürünler üzerinden size yüzde veriyorlar.

Bunun yanında grafik tasarım programları üzerinden freelance olarak yapılan işler üzerinden yapılan ticaretle para kazanma oranı da hayli fazla.

Hatta aynı araştırmada yer alan rapora göre, Z kuşağından bu işlerler ciddi şekilde ilgilenenler ayda 40.000 TL’den fazla para kazanıyorlar.

Hal böyle olunca Z kuşağı fiziksel olarak yorularak, daha düşük meblağlar kazanmaya sıcak bakmıyor. Genel olarak kendisine internet ve sosyal medya üzerinden gelir modeli düzenlemeye çalışıyorlar.

Elbette herkes bu konuda başarılı olacak diye bir şey yok. Fakat önümüzdeki süreçte, internet ve sosyal medya üzerinden para kazanma olayının yaygınlaşması kesin gibi görünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.