Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Microsoft, NVIDIA, Google ve diğerlerinden yapay zeka için yeni koalisyon

Microsoft, NVIDIA, Google ve pek çok teknoloji devi, yapay zeka konusunda yeni bir koalisyon kurduklarını duyurdular. Kurucular, CoSAI isimli bu yeni girişimin amacını bakın nasıl açıklıyorlar…

Microsoft, NVIDIA, Google ve diğerlerinden yapay zeka için yeni koalisyon
22 Temmuz 2024 08:36
70

Aspen Güvenlik Forumu sırasında Güvenli Yapay Zeka Koalisyonu (CoSAI) adıyla yeni bir endüstri kuruluşu duyuruldu. CoSAI’nin kurucu Premier Sponsorları arasında Google, IBM, Intel, Microsoft, NVIDIA ve PayPal bulunuyor. Amazon, Anthropic, Cisco, Chainguard, Cohere, GenLab, OpenAI ve Wiz de kurucu sponsorlar olarak belirtiliyor.

Bu açık kaynak girişimi, açık kaynak metodolojileri, standartlaştırılmış taslaklar ve araçlar aracılığıyla rehberlik sunmayı ve geliştiricilerin Tasarım Yoluyla Güvenli Yapay Zeka sistemleri oluşturmasını sağlamayı amaçlıyor. CoSAI özellikle yapay zeka sistemlerinin güvenli geliştirilmesine, entegrasyonuna, konuşlandırılmasına ve işletilmesine odaklanacak ve model hırsızlığı, veri zehirlenmesi, anında enjeksiyon, ölçekli kötüye kullanım ve çıkarım saldırıları gibi riskleri azaltacak.

CoSAI, diğer açık kaynak topluluk projelerine benzer şekilde genel teknik gündemini ilerletmek ve yönetmek için bir Proje Yönetim Kurulu ve çeşitli iş akışlarını denetlemek için akademi ve endüstriden yapay zeka uzmanlarından oluşan bir Teknik Yönlendirme Komitesi oluşturacak.

Bildirilene göre CoSAI’nin ilk çalışması “yapay zeka sistemleri için yazılım tedarik zinciri güvenliği”, “savunucuları değişen siber güvenlik ortamına hazırlamak” ve “yapay zeka güvenlik yönetimi” başlıklarına odaklanacak.

Google CoSAI Yönetim Kurulu eş başkanı David LaBianca, CoSAI’nin oluşumuna ilişkin yaptığı açıklamada bu kuruluşun, “yapay zekanın güvenli entegrasyonu ve dağıtımı için gerekli olan bilgi ve ilerlemelerin demokratikleştirilmesi gerekliliğini” temel aldığını ve “OASIS Open’ın yardımıyla bu çalışmayı ve önde gelen şirketler, uzmanlar ve akademisyenler arasındaki iş birliğini sürdürmeyi” heyecanla beklediklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.