Dolar 33,9835
Euro 37,7024
Altın 2.743,84
BİST 9.889,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 29°C

Delta CEO’su ABD ulaştırma şefi ile uçuş aksaklıklarını görüştü

Delta CEO’su ABD ulaştırma şefi ile uçuş aksaklıklarını görüştü

Delta CEO’su ABD ulaştırma şefi ile uçuş aksaklıklarını görüştü
22 Temmuz 2024 03:20
92

ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, binlerce yolcuyu etkileyen önemli uçuş iptallerinin ardından Delta Air Lines (NYSE:DAL) CEO’su Ed Bastian ile görüşmelere başladı. Havayolu şirketi, Cuma gününden bu yana operasyonlarında geniş çaplı aksaklıklara yol açan büyük bir BT sistemi kesintisiyle boğuşuyor.

Buttigieg ve Bastian arasında bugün gerçekleşen görüşmede Ulaştırma Bakanı havayolu şirketinin müşterilerine karşı yükümlülüklerini vurguladı. Bakan ayrıca Ulaştırma Bakanlığı’nın bu sorumlulukların yerine getirilmesindeki rolünün de altını çizdi. Delta’nın teknik sorunları, CEO Ed Bastian tarafından havayolu şirketinin müşterilerine teyit edildiği üzere, Cumartesi gününe kadar yaklaşık 3.500 uçuşun iptal edilmesine neden oldu.

Ayrıca Flightaware’e göre Delta bugün 899 uçuşu iptal etti ki bu da planlanan programının %24’üne denk geliyor. Havayolu, tüm operasyonları eski haline getirmek ve BT sistemlerindeki arızanın etkilerini gidermek için aktif olarak çalışıyor.

Ulaştırma Bakanlığı’nın devreye girmesi, hükümetin havayolu şirketlerinin tüketici koruma standartlarına uymasını ve aksaklıkları hızlı ve etkili bir şekilde ele almasını sağlama konusundaki kararlılığının altını çizmektedir. Delta Air Lines, hizmetlerinin ne zaman normale döneceğine dair henüz bir zaman çizelgesi sunmadı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.