Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Windows 95 krizden kurtardı! ABD’li şirket mavi ekrana yenilmedi

Southwest Airlines’ın Windows 95 yüklü PC’ler sayesinde mavi ekran krizinden etkilenmediği ortaya çıktı. Peki bu nasıl mümkün olabilir?

Windows 95 krizden kurtardı! ABD’li şirket mavi ekrana yenilmedi
21 Temmuz 2024 13:22
81

Son zamanlarda yaşanan Windows mavi ekran krizi hakkında yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. CrowdStrike’ın bir hatası nedeniyle dünya genelinde yaklaşık 8.5 milyon Windows cihazı mavi ekran hatasıyla karşılaştı. Birçok önemli iş sistemini etkileyerek küresel çapta hizmet kesintilerine ve kamuya açık alanlarda mavi ekranların yayılmasına yol açtı. Ancak bazı şirketler, 30 yıl öncesinin Windows 95 sistemlerini kullanarak mavi ekran krizinden mucizevi bir şekilde kurtuldu.

Southwest Arlines, mavi ekran krizini Windows 95 yüklü PC’ler sayesinde atlattı

Tom’s Hardware’in haberine göre, sosyal medyada bazı kullanıcılar, birçok ABD’li havayolu şirketinin mavi ekran sorunu yüzünden uçuşları durdurmak zorunda kaldığını ancak Southwest Airlines’ın bu krizden etkilenmediğini belirtti. Şaka yollu yapılan yorumlarda, Southwest Airlines’ın hâlâ Windows 3.1 sürümlü Win 95 kullandığı için bu krizden kurtulduğu iddia edildi.

Şaka gibi görünse de, yapılan araştırmalar bu iddianın doğru olduğunu ortaya koydu. Southwest Airlines’ın bazı sistemlerinde hâlâ Windows 3.1 kullanıldığı ve bu sayede mavi ekran krizinden etkilenmediği doğrulandı. Benzer şekilde, Southern Airlines’ın da çalışanlarının vardiyalarını düzenlemek için hâlâ Windows 95 kullandığı ortaya çıktı.

Windows 95 gibi eski sistemler birçok sorun barındırsa da, mavi ekran krizi sırasında adeta bir koruma kalkanı görevi gördü. Bu eski sistemler, modern sistemlerin yaşadığı güvenlik açıkları ve yazılım hatalarından etkilenmedi. Windows 3.1 ve Windows 95 gibi antika sayılabilecek işletim sistemleri, modern yazılımlarla uyumlu olmasa da, temel işlevlerini yerine getirerek kriz anında güvenilirlik sağladı.

Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.