Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Gündöndüler Kırklareli’ni sarıya boyadı

Kırklareli’de halk arasında gündöndü olarak da anılan ayçiçeği tarlaları kenti adeta sarıya boyadı. Kırklareli’nin ayçiçeği tarlaları, kartpostallık görüntüleriyle ziyaretçileri büyülemeye devam ediyor. Doğa severler ve fotoğraf tutkunları için önemli bir cazibe merkezi olan bu tarlalar, bölgenin güzelliklerini sergilemekle birlikte tarım sektörüne de katkı sağlıyor. Ayçiçeği bitkileri Temmuz ayı itibarıyla çiçek açarak tarlaları sarıya boyadı ve Ağustos ayının sonuna doğru hasat edilecek.

Gündöndüler Kırklareli’ni sarıya boyadı
21 Temmuz 2024 20:43
51

Gündöndüler Kırklareli’ni sarıya boyadı

KIRKLARELİ – Kırklareli’de halk arasında gündöndü olarak da anılan ayçiçeği tarlaları kenti adeta sarıya boyadı. Türkiye’nin ayçiçeği ambarı konumunda bulunan Kırklareli’de ayçiçeği bitkilerinin açmasıyla tarlalar sarıya boyanmaya başladı

Trakya bölgesi denilince ilk akla gelenler arasında yer alan ayçiçekleri, Kırklareli’de birçok çiftçi tarafından tarlalara ekiliyor.

Kırklareli’nin ayçiçeği tarlaları, kartpostallık görüntüleriyle ziyaretçileri büyülemeye devam ediyor. Doğa severler ve fotoğraf tutkunları için önemli bir cazibe merkezi olan bu tarlalar, bölgenin güzelliklerini sergilemekle birlikte tarım sektörüne de katkı sağlıyor.

Kırklareli ovalarında yetişen ayçiçeği, Temmuz ayı itibarıyla çiçek açarak tarlaları sarıya boyadı. Türkiye’nin sıvı yağ ve kuruyemiş üretiminde önemli bir yere sahip olan bu değerli bitki, hasat için gün sayıyor. İlkbaharda ekilen ayçiçekleri, Temmuz ayında olgunlaşmaya başladı ve Ağustos ayının sonuna doğru hasat edilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.