Dolar 33,9749
Euro 37,8149
Altın 2.750,50
BİST 9.936,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 28°C
Pts 28°C

Türk Hava Yolları’ndan CrowdStrike Krizine İlişkin Yeni Açıklama: “Aksaklık Tamamen Giderildi”

Türk Hava Yolları, dijital dünyanın dünden beri durmasına yol açan CrowdStrike krizi ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Şirket, tüm aksaklıkların giderildiğini açıkladı.

Türk Hava Yolları’ndan CrowdStrike Krizine İlişkin Yeni Açıklama: “Aksaklık Tamamen Giderildi”
20 Temmuz 2024 15:20
64

19 Temmuz 2024, dünya bilişim tarihinde unutulmayacak bir gün olarak kayıtlara geçti. Küresel çapta, özellikle de kurumsallara uçtan uca güvenlik sistemleri sağlayan CrowdStrike’ın Falcon isimli yazılımı, yüklü olduğu Windows bilgisayarların mavi ekran hatası vermesine yol açtı. Hâl böyle olunca söz konusu yazılımın kullanıldığı tüm firmalar, gün boyunca hiçbir şey yapamadılar. Havalimanları, borsalar ve hatta acil durum hizmetleri bile kullanılamaz hâle geldi.

CrowdStrike kaynaklı sorun yaşayan firmalardan bir tanesi de Türk Hava Yolları idi. Şirket, dün gün boyunca sorunların üstesinden gelmeye çalıştı ancak pek de bir şey yapamadı. Hâl böyle olunca 80’den fazla uçuş iptal edildi. Mağdur olan yolculara da çeşitli haklar tanınındı. Şirketin az önce yaptığı bir açıklama ise krizin nihayet çözüldüğünü gözler önüne serdi.

Türk Hava Yolları’nın CrowdStrike kriziyle ilgili son açıklaması şöyle:

Değerli Yolcularımız,

Küresel çapta yaşanan teknik aksaklık tamamen giderilmiş olup tüm operasyonlarımız normal seyrine dönmüştür.

Uçuşlarınızla ilgili tüm işlemlerinizi web sitemiz veya mobil uygulamamız üzerinden yapabilirsiniz.

Türk Hava Yolları’nın CrowdStrike krizi nedeniyle mağdur olan yolculara tanımladığı haklar için:

CrowdStrike krizinde a’dan z’ye yaşanan her şeyi öğrenmek isterseniz:

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.