Dolar 33,9749
Euro 37,8149
Altın 2.750,50
BİST 9.936,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 28°C
Pts 28°C

Köpek sorunu için akıl veren İmamoğlu 6 yılda sıfır çekti! İhmal üstüne ihmal

Başıboş köpek sorunu için ilginç bir tavsiyede bulunarak çözüleceğini düşünen İmamoğlu’nun sokak hayvanları için kılını kıpırdatmadığı ortaya çıktı.

Köpek sorunu için akıl veren İmamoğlu 6 yılda sıfır çekti! İhmal üstüne ihmal
20 Temmuz 2024 15:40
46

Reklama, algı oyununa doymayan CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başıboş köpeklerle ilgili duyarlılığı da lafta. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) toplantısının akabinde başıboş köpek sorununun kısırlaştır-aşıla-yaşat politikasıyla çözüleceğini dile getiren İmamoğlu’nun sokakları sahipsiz köpeklere terk ettiği rakamlarla belgelendi. Nitekim İBB’ye ait 7 bakımevinden 6’sı AK Parti döneminde devreye alındı. İmamoğlu devrinde de yatırımdan kaçınıldı. 2020’de Kemerburgaz’da açılan bakımevi de AK Parti döneminde tamamlandı ne var ki İmamoğlu tarafından açıldı.

İhmal üstüne ihmal

İmamoğlu, ölümlere ve yaralanmalara yol açan köpekleri kısırlaştırmayı da ihmal etti. İmamoğlu yönetiminde İBB’nin kısırlaştırdığı köpek sayısı 2020’de 10 bin 521, 2021’de 12 bin 435, 2022’de 11 bin 938, 2023’te 10 bin 261, 2024’te 4 bin 669 oldu. İstanbul’u yüz binlerce sahipsiz hayvana bırakan İmamoğlu, başıboş köpeklerin uyutulmasını da içeren AK Parti’nin kanun teklifini siyasi tartışmaya dönüştürmekten ise geri durmadı. 

Milyonlarca İstanbullu tarafından “Yatırımsız ve icraatsız İmamoğlu, sahipsiz köpek meselesinde çözüm önerisi sunacak son isimdir” dendi. Siyasilerce de İmamoğlu’nun AK Parti döneminde yapılan bakımevlerine çökmekten başka bir şey yapmadığı kaydedildi. İmamoğlu’nun kısırlaştır-aşıla-yaşat önerisinde bulunacak durumda olmadığı aktarıldı. Rehabilitasyon, tedavi, kısırlaştırma konusunda yetersiz kalan İmamoğlu’nun köpek hassasiyetinin de yalan olduğu belirtildi.

Performansı çok kötü

Yeniakit’ten Buğra Kardan’a konuşan İBB AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, şunları söyledi: 

Suiistimali bırakmıyor

İBB AK Parti Meclis Üyesi Muhammet Kaynar da şunları kaydetti:

KAYNAK: YENİAKİT
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.