Dolar 33,9749
Euro 37,8149
Altın 2.750,50
BİST 9.936,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 28°C
Pts 28°C

Google Pixel 9 Serisiyle Pixel Uydu SOS Özelliği İki Yıl Ücretsiz Sunulabilir

Google’ın yaklaşan Pixel 9 serisine acil durum uydu bağlantı özelliğini getirmesi bekleniyor ve Android Authority ekibi son APK Teardown yazısında uydu bağlantı özelliği hakkında bazı ilginç güncellemelere rastladı. Akıllı telefonlarda uydu …

Google Pixel 9 Serisiyle Pixel Uydu SOS Özelliği İki Yıl Ücretsiz Sunulabilir
20 Temmuz 2024 14:50
99

Google’ın yaklaşan Pixel 9 serisine acil durum uydu bağlantı özelliğini getirmesi bekleniyor ve Android Authority ekibi son APK Teardown yazısında uydu bağlantı özelliği hakkında bazı ilginç güncellemelere rastladı.

Akıllı telefonlarda uydu bağlantısı trendi Apple’ın iPhone 14 serisinde bu özelliği sunmasıyla başladı. Google bu trende biraz geç katıldı ancak Pixel 9 için yayınlanan Android 15 güncellemesi ile uydu iletişimine destek ekleyerek uygulamaların bir cihazın uyduya ne zaman bağlandığını tanımasını sağladı. Ancak akıllı telefon üreticilerinin bu hizmeti sunabilmek için yerleşik desteğe sahip olmaları ve uydu operatörleriyle de iş birliği yapmaları gerekiyor.

Son çıkan Android 15 Beta 4 güncellemesinde uydu bağlantı özelliğine atıfta bulunan bazı kod satırları tespit edildi. Kod satırlarında yapılan bazı değişiklikler Google’ın Pixel 9 cihazları için uydu bağlantısını Pixel Uydu SOS olarak adlandırabileceğini ortaya koyuyor. Özellikle de bu özelliğin Pixel cihazlarda ilk iki yıl ücretsiz olarak sunulabileceği belirtiliyor.

  • Acil durum servislerine uydu aracılığıyla bağlandığınızda adınız, e-postanız, telefon numaranız, konumunuz, cihaz bilgileriniz (IMEI, dil, model, pil seviyesi) ve acil durum iletişim bilgileriniz acil durum servisleri ve uydu hizmeti sağlayıcılarıyla paylaşılır.
  • Uydu SOS özelliğini kullanmak için Google Mesajlar varsayılan SMS uygulamanız olmalıdır.
  • Uydu SOS özelliği {iki} yıl boyunca ücretsiz olarak dahildir.

Burada “{iki}” ifadesinin uydu bağlantısına atıfta bulunan kod satırlarında kullanılan bir yer tutucu terim olabileceği unutulmamalıdır. Bununla birlikte Apple da iPhone 14 veya 15 serisinin etkinleştirilmesinden sonraki iki yıl boyunca iPhone’lar için acil durum uydu bağlantısını ücretsiz olarak sunuyor. Dolayısıyla Google’ın da Pixel 9 gibi cihazları için uydu bağlantı özelliğini aynı süre boyunca sunması şirketin rakipleriyle rekabet edebilirliğini korumasına yardımcı olabilir.

Kod satırları Pixel telefonunun uydu iletişimini destekleyecek şekilde güncelleneceğini gösteriyor. Pixel 9 serisinin 13 Ağustos’ta piyasaya sürülmesi bekleniyor ve “güncellenecek” ifadesi eski cihazların da gelecekte bu özelliği destekleyeceği anlamına gelebilir. Ancak uydu bağlantı özelliği belirli özel donanımlar gerektiriyor ve eski Pixel telefonlarında bu özelliği destekleyecek donanım bulunmuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.