Dolar 34,0330
Euro 37,8367
Altın 2.733,55
BİST 9.984,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Per 29°C
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 28°C

FIFA, İsrail kararını erteledi

FIFA, İsrail’in uluslararası futboldan men edilmesi için Filistin’in yaptığı başvuruya ilişkin kararını erteledi.

FIFA, İsrail kararını erteledi
20 Temmuz 2024 03:52
79
AA

Dünya futbolunun yönetim organı FIFA’dan skandal İsrail kararı…

Yapılan açıklamada, “Filistin Futbol Federasyonu’nun İsrail Futbol Federasyonu’na karşı yaptığı başvuruya ilişkin bağımsız bir hukuki değerlendirmenin 20 Temmuz 2024’e kadar FIFA Konseyine sunulması gerekiyordu. Her iki tarafın da kendi pozisyonlarını sunmaları için ek süre taleplerinin FIFA tarafından uygun şekilde karşılanmasının ardından bu sürecin gereken özen ve eksiksizlikle tamamlanması için daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğuna karar verildi” denildi.

FIFA, bağımsız hukuki değerlendirmenin FIFA Konseyi ile paylaşılmasının ardından kararın en geç 31 Ağustos’a kadar alınacağını bildirdi.

İsrail, olimpiyatlara katılabilecek

Kararın ertelenmesiyle İsrail Milli Futbol Takımı, 26 Temmuz’da başlayacak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na katılabilecek.

Filistin Futbol Federasyonu, geçen nisan ayında FIFA’ya ilettiği yazılı başvuruda 7 Ekim’den bu yana İsrail’in düzenlediği saldırıların yol açtığı insan hakları ihlalleri ile İsrail liginde yaşanan ayrımcılık ve ırkçılığa karşı gerekli adımları atmadığı gerekçesiyle İsrail Futbol Federasyonu’nun FIFA üyeliğinin sona erdirilmesini talep etmişti.

Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Konseyi Başkanı Cibril er-Rucub, geçen mayıs ayında yaptığı açıklamada Filistin Futbol Federasyonu’nun İsrail’in ihracı için FIFA’ya yaptığı başvuruyu geri çekmeleri için İsrailli yetkililer tarafından tehdit edildiklerini söylemişti.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.