Dolar 33,9798
Euro 37,7953
Altın 2.750,32
BİST 9.936,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 28°C
Pts 28°C

Eşinin Sözünü Dinleyen Bir Mühendisin Kurduğu Tefal’in İlginç Başarı Hikâyesi: Peki Eşi Ona Ne Demişti?

Bazılarımızın mutfağının vazgeçilmezlerinden olan Tefal’in ortaya çıkış hikâyesi, 1950’lerde sıradan bir mühendisin eşinin aklına soktuğu fikre dayanıyor. İşte Tefal’in başarı öyküsü…

Eşinin Sözünü Dinleyen Bir Mühendisin Kurduğu Tefal’in İlginç Başarı Hikâyesi: Peki Eşi Ona Ne Demişti?
20 Temmuz 2024 15:06
89

Tefal markası ortaya çıkmadan önce teflon, Mühendis Marc Grégoire tarafından çok başka bir amaç için kullanılıyordu: Balık oltaları!

Daha sonra eşinin aklına soktuğu fikirle, günümüzde hâlâ en çok tercih edilen markalardan biri olan Tefal ortaya çıktı. Hikâyesine daha yakından bakalım.

Sıradan bir Fransız mühendis olan Marc Grégoire, 1950’lerde teflon ile tanıştı.

Bu maddeyi, balık oltalarında kullanmaya karar verdi. Geliştirdiği yöntem sayesinde teflon, alüminyuma yapışmıyordu ve oltalar karışmıyordu. Bu yöntem, eşi Colette Grégoire’in dikkatini çekti.

Colette, bu malzemeyi tavaları kaplamak için kullanmasını, böylece yemeklerin tavaya yapışmasıyla mücadele etmeye gerek kalmayacağını söyledi. Eşinin bu isteğini hayata geçiren Marc Grégoire, yöntemin ne kadar etkili olduğunu gördü. Hem yemekler yapışmıyor hem de kolayca temizlenebiliyordu. 1954 senesinde yapışmaz tava/teflon tava patentini aldı.

1955 senesinde üretime geçtiler.

Çift, yapışmaz tavaları satmaya başladı. Marc, küçük bir atölyede onları üretiyor Colette ise sokakta satıyordu. Tam bir iş birliğiydi. Fransız şefler bile tavalardan almaya başlamıştı. 1956 senesinde Marc ile Colette, Tefal şirketini kurdu. Tefal, teflon ve alüminyum kelimelerinin birleşiminden geliyordu.

Yalnızca 2 seneden, 1 milyondan fazla teflon tava sattılar. Dünyanın her yerinde, ister evde yemek yapanların ister restoranlardaki aşçıların ve şeflerin günlük yaşamlarında devrim yaratacak bir ürün doğmuş oldu.

Buluş yalnızca yemek yapmayı kolaylaştırmakla kalmadı aynı zamanda fazla yağ ihtiyacını azaltarak daha sağlıklı yemeklerin önünü açmış oldu. Günümüzde teflonun zararlarına dair de bilgiye sahibiz, bu yüzden herhangi bir çizik olduğunda kullanmamakta fayda var.

Kaynaklar: Tefal, Good Lifestyle

Diğer başarı hikâyeleri:

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.