Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Prime Day’de ABD online satışları 14,2 milyar dolar ile rekor kırdı

Prime Day’de ABD online satışları 14,2 milyar dolar ile rekor kırdı

Prime Day’de ABD online satışları 14,2 milyar dolar ile rekor kırdı
19 Temmuz 2024 00:15
35

Adobe Analytics tarafından Perşembe günü yayınlanan rapora göre, 48 saatlik bir satış etkinliği olan Amazon (NASDAQ:AMZN) Prime Day sırasında, ABD’deki alışverişçiler internet üzerinden 14,2 milyar dolar harcayarak yeni bir rekora imza attı. Harcamalardaki bu artış, 2023 yılında aynı etkinlik sırasında kaydedilen 12,7 milyar dolara kıyasla %11’lik bir artışı temsil ediyor.

Temmuz ayını perakende satışlar açısından kayda değer bir döneme dönüştüren yıllık Prime Day etkinliği, özellikle okula dönüş alışverişi yapan ebeveynlere fayda sağlıyor. Bu yıl, okula dönüş alışveriş sezonu önceki yıllara göre yaklaşık iki gün önce başladı. Ülkenin dört bir yanındaki perakendeciler, Amazon’un satış etkinliği sırasında genellikle çektiği tüketici dolarları için rekabet etmek üzere erken indirimler sundu.

Adobe’nin analizi, Haziran 2024’teki günlük satış seviyelerine kıyasla %216’lık bir artış gösteren okula dönüş alışverişleriyle ilgili harcamalarda önemli bir sıçrama olduğunu vurguladı. Ebeveynler ve öğrenciler kıyafet, elektronik eşya, üniforma, sırt çantası ve yurt için gerekli olan ürünlerde fırsat yakalamaya hevesliydi.

Elektronik eşyalar en çok rağbet gören ürünler arasında yer aldı ve bu kategorideki satışlar çeşitli perakendecilerde %61 oranında arttı. Adobe bulgularını, ABD perakende web sitelerine yapılan 1 trilyondan fazla ziyaretten elde edilen doğrudan tüketiciye yapılan işlemlerin kapsamlı bir incelemesine dayandırıyor.

Amazon.com, bu yılki Prime Day etkinliğinin hem satışlar hem de satılan ürün sayısı açısından önceki yılları geride bıraktığını bildirdi. Prime üyeleri Sol de Janeiro, Apple ve Dyson gibi yüksek talep gören markalardan TruSkin ve Native Pet gibi daha küçük işletmelerin tekliflerine kadar çeşitli ürünler satın aldı.

Bu rekor performans, Amazon Prime Day’in perakende takvimindeki artan öneminin yanı sıra tüketicilerin sezonluk ve promosyonel etkinlikler için çevrimiçi alışveriş yapma eğiliminin arttığının altını çiziyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.