Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

PKK’nın dağa kaçırdığı Mizgin ailesine kavuşacak

2016 yılında PKK tarafından zorla dağa kaçırılan Mizgin Kaydur’un ailesi, evlat nöbetine katılmalarının ardından sevindirici haberi aldı.

PKK’nın dağa kaçırdığı Mizgin ailesine kavuşacak
19 Temmuz 2024 15:06
69

İHA

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi başlatan ailelerin evlat mücadelesi, HDP il binası önünde kararlılıkla devam ediyor.

Ailelerin PKK tarafından dağa kaçırılan evlatları için başlattığı mücadele bin 782 gündür sürüyor.

“Teslim ol’ çağrısında bulunan acılı anneler sayesinde, kaçırılan çocuklardan haber alınıyor ve terör örgütünde çözülmeler yaşanıyor.

Kaydur ailesi, 12 Temmuz’da Mardin’in Derik ilçesinden Diyarbakır’a gelerek kızları Mizgin için evlat nöbetine katıldı.

Mizgin evine dönecek

İstanbul’da 2016 yılında 17 yaşındayken kandırılarak dağa kaçırıldığı iddia edilen Mizgin Kaydur’Un ağabeyi Mehmet Nesih ve annesi Gazal Kaydur’un çağrıları ve güvenlik güçlerinin yoğun çalışmaları karşılık buldu.

Kaydur ailesi, bugün evladına kavuşmayı bekliyor.

“Devletimizin gücüne sığın”

Kardeşine ‘teslim ol’ çağrısında bulunan Mehmet Nesih Kaydur, Mizgin’den 2016 yılından bu yana haber alamadıklarını söylemişti.

Kaydur, “Kardeşim İstanbul’da 2016 yılında bayram için memlekete gelmek için otogara gitti. Daha sonra bir daha kendisine ulaşamadık. Kardeşim Mizgin’in kandırılarak dağa kaçırıldığını biliyorum.

Kardeşim neredeysen artık gel, seni çok özledik. Annen senin için her gün ağlıyor. Devletimizin gücüne sığın. Sana söz veriyoruz kimse sana bir şey yapmayacak. Eğer bizi duyuyorsan bir şekilde bize ulaş” ifadelerinde bulunmuştu.

55 aile evladına kavuştu

Daha önce oturma eylemine katılarak evlatlarına çağrıda bulunan 54 aile, Türkiye Cumhuriyeti devlet güçlerine sığınarak çocuklarına kavuştu.

Kaydur ailesi ile ile birlikte oturma eylemine katılan 376 aileden 55’incisi evladına kavuşmuş olacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.