Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Netflix abone büyümesi tahminleri aştı, geleceğe dair uyarılar

Netflix abone büyümesi tahminleri aştı, geleceğe dair uyarılar

Netflix abone büyümesi tahminleri aştı, geleceğe dair uyarılar
19 Temmuz 2024 00:50
41

Netflix, şifre paylaşımına karşı aldığı önlemler ve “Bridgerton”, “Baby Reindeer” ve “The Roast of Tom Brady” gibi popüler programların da etkisiyle ikinci çeyrekte 8 milyondan fazla abone kazanarak analist beklentilerini aştı. Bugün yayınlanan rapor, şirketin reklam destekli bir katmanın tanıtımı da dahil olmak üzere çabalarının bu büyümeye katkıda bulunduğunu gösterdi.

Yine de Netflix, üçüncü çeyrekteki yeni abone sayısının, şirketin şifre paylaşımını engellemeye başladığı 2023’teki aynı dönemden daha az olmasının beklendiği konusunda uyardı.

Yayın devinin hisseleri mesai sonrası işlemlerde %4’lük bir düşüş yaşayarak 617,32 dolara geriledi. Haziran sonu itibariyle Netflix’in toplam küresel abone sayısı 277 milyonun üzerine çıktı. LSEG’e göre, bu çeyrekteki finansal performans sağlamdı ve hisse başına seyreltilmiş kazanç 4,88 dolar ile 4,74 dolarlık konsensüs tahminlerini aştı. Üç aylık gelir ise 9,56 milyar dolarla beklentileri karşıladı.

Yatırımcılar, şirketin şifre paylaşım politikası uygulaması, reklamsız seçenekler için fiyat ayarlamaları ve Comcast’in Netflix’i Peacock ve Apple TV+ ile birleştiren “StreamSaver” paketi gibi yeni tüketici paketleri ile desteklenen Netflix’in reklam destekli üyeliklerinin büyümesini yakından takip etti. Bu seçenek için kesin abone sayısı açıklanmamasına rağmen, reklam katmanı üyeliğinde bir önceki çeyreğe göre %34’lük bir artış görüldü.

Netflix, yatırımcılara gönderdiği mektupta, “Reklam işimiz güzel bir şekilde büyüyor ve işimize daha anlamlı bir katkı sağlıyor” dedi. Şirket ayrıca, reklam işinin genişlemesine rağmen, abonelik gelirinin önemli boyutu nedeniyle, reklamın 2024 veya 2025’te gelir artışının ana itici gücü olmasının beklenmediğini vurguladı.

İleriye bakıldığında, Netflix üçüncü çeyrek gelirlerinde bir önceki yıla kıyasla %14’lük bir artış bekliyor. Ayrıca Netflix, üç yıllık oyun girişiminin bir parçası olarak, dizinin ikinci sezonunun bu yılın sonlarına doğru yayınlanmasıyla aynı zamana denk gelecek şekilde “Squid Game “i temel alan çok oyunculu bir oyun yayınlamayı planlıyor. “Emily in Paris” ve “Selling Sunset” ile ilgili oyunlar da hazırlık aşamasında.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.