Dolar 34,0034
Euro 37,6268
Altın 2.727,75
BİST 10.021,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 28°C

NASA ve SpaceX açıkladı: Uluslararası Uzay İstasyonu nasıl imha edilecek

NASA ve SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) 2030’da görevinin sonra ermesinin ardından nasıl yörüngeden çıkarılacağına dair detayları açıkladı.

NASA ve SpaceX açıkladı: Uluslararası Uzay İstasyonu nasıl imha edilecek
19 Temmuz 2024 16:06
118

Bilim insanları ve astronotlar, Uluslararası Uzay İstasyonu sayesinde yıllardır uzayda çeşitli deneyler ve araştırmalar gerçekleştiriyor.

2000 yılında göreve başlayan uzay istasyonu için başlangıçta 30 yıllık bir ömür biçilmiş ve son tarih 2024 olarak açıklanmıştı. Daha sonra ise bu süre 2030 yılına kadar uzatıldı.

Uzaydaki dev yapı imha edilecek

Geçtiğimiz ay NASA ile SpaceX, istasyonu yörüngeden çıkaracak aracı geliştirmek için 843 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı.

İki şirket, 2030 yılında operasyonel ömrünün sonuna gelecek olan Uluslararası Uzay İstasyonu’nu (ISS) yörüngeden çıkarma planlarını açıkladı.

NASA: Zor bir süreç

NASA, istasyonun yörüngeden çıkarılmasının uzun bir süreç olacağını ve yörüngeden çıkarma aracının istasyon yanmadan 1,5 sene önce istasyona kilitleneceğini açıkladı.

NASA’nın Uzay İstasyonu Program Yöneticisi Dana Weigel, istasyonun aşağı inmesinin yaklaşık bir ila bir buçuk yıl süreceğini söyledi.

Weigel, uzay istasyonunun son yörüngeden çıkma manevralarının 220 kilometre yükseklikte gerçekleşeceğini belirtti.

Okyanusa düşecek

İmha görevinin sonunda, Uluslararası Uzay İstasyonu yanarak atmosfere giriş yapacak. Kalan enkazlar ise Güney Pasifik’in ıssız bir bölgesine düşecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.