Dolar 34,0681
Euro 37,7059
Altın 2.732,31
BİST 10.021,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 28°C

Evercore tarafından yapılan anket, yapay zeka özelliklerinin iPhone güncellemelerini motive edeceğini gösteriyor

Evercore tarafından yapılan anket, yapay zeka özelliklerinin iPhone güncellemelerini motive edeceğini gösteriyor

Evercore tarafından yapılan anket, yapay zeka özelliklerinin iPhone güncellemelerini motive edeceğini gösteriyor
19 Temmuz 2024 16:06
133

Evercore ISI tarafından yapılan yeni bir anket, Apple’ın (NASDAQ:AAPL) yapay zeka yetenekleriyle geliştirilecek olan yeni iPhone modelinin satışlarının artması için önemli bir fırsat olduğunu ortaya koyuyor.

Evercore’un Cuma günü yayınladığı bir raporda detaylandırdığı bulgular, iPhone 15 kullanmayan mevcut kullanıcıların neredeyse yarısının (%46), Apple’ın yapay zeka teknolojisinin sağlayacağı yeni özelliklerle motive olarak iPhone 16’yı satın alma eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Analistler, yapay zeka ile entegre edilmiş özelliklere yönelik bu ilginin Apple’ın yaşadığı en önemli satış artışlarından birine yol açabileceğini öne sürüyor. Analistler, bunun birkaç yıl boyunca çift haneli rakamlarda tutarlı bir gelir artışıyla sonuçlanabileceğini tahmin ediyor.

Evercore tarafından Apple’ın hizmetlerine yönelik yıllık değerlendirmeleriyle bağlantılı olarak gerçekleştirilen araştırma, Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) sunulan yapay zeka özelliklerinin ilk beklentileri karşılaması halinde, ‘Süper’ döngü olarak adlandırılan büyük bir satış artışı için önemli bir gizli talep olabileceğini gösteriyor.

Analistler, 1,2 milyar iPhone’luk aktif kullanıcı tabanı ile bu talebin, 2025 mali yılında satışlarda %4’lük ve 2026 mali yılında %2’lik bir artışa yönelik mevcut piyasa tahminlerini kolayca aşabileceğine inanıyor.

Anket ayrıca Apple’ın hizmet yelpazesinin süregelen başarısını da vurguluyor. Apple Music ve TV+ gibi hizmetlere olan talebin arttığı görülüyor ve bu hizmetlerin bir paket anlaşma olarak sunulmasıyla pazar payında ve büyümede kayda değer kazanımlar elde edilebilir.

Ayrıca Evercore, iCloud’un hem kullanıcı sayısında hem de daha pahalı abonelik seçeneklerini tercih edenlerde artışa tanık olduğunu ve Apple Pay’in şu anda ankete katılanlar arasında kredi kartı ödemelerinin yaklaşık %33’ünü temsil ettiğini bildiriyor.

Analistler özetle şunları söyledi: “Anketten elde edilen bulgular, Apple’ın vaat edilen özellikleri sunabilmesi koşuluyla, iPhone satışlarının uzun süre artacağına ilişkin iyimserliğimizi destekliyor.” “İşletmenin hizmetler sektörü hızla büyümeye devam ediyor ve yeni hizmetlerin büyümesi Apple’ın kullanıcı tabanından etkili bir şekilde gelir elde etme yeteneğini gösteriyor.”

Sonuç olarak, Evercore ISI Apple için pozitif ‘Outperform’ notunu ve 250$ hedef hisse fiyatını koruyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.