Dolar 33,9997
Euro 37,6265
Altın 2.728,21
BİST 10.021,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
30°C
Hafif Yağmurlu
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 28°C

Eğirdir Gölü’nde ot temizleme çalışmaları başladı

Eğirdir Gölü’nde kötü görüntülere ve kokuya neden olan yosunlar ve otlar, ot biçme makinasıyla temizlenmeye başlandı. Eğirdir Belediye Başkanı ve EKO-BİR Başkanı Mustafa Özer, gölün temizlenmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Eğirdir Gölü’nde ot temizleme çalışmaları başladı
19 Temmuz 2024 14:44
218

Eğirdir Gölü üzerindeki yosunlar ve otlar temizlenmeye başladı

ISPARTA – Türkiye’nin dördüncü büyük gölü Eğirdir Gölü’nde, kötü görüntülere ve kokuya neden olan göl üzerindeki yosunlar ot biçme makinası ile temizlenmeye başladı.

Türkiye’nin en büyük göllerinden biri olan Eğirdir Gölü’nde otla mücadele etmek için Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği Başkanlığınca ot biçme makinası alındı. 17 Temmuz tarihinde vinç yardımıyla Eğirdir Gölüne indirilen ot biçme makinası, yapılan teknik çalışmalar sonucunda bugün çalıştırıldı ve gölün yüzeyindeki otlar temizlenmeye başladı. Eğirdir Limanı kıyı şeridinde başlayan ot temizleme çalışması, gölün her tarafında yapılacak.

Göl temizliği yapılarak Eğirdir Gölünün hem fiziki, hem de kimyevi olarak kirlenmesinin önüne geçileceğini belirten Eğirdir Belediye Başkanı ve EKO-BİR Başkanı Mustafa Özer, ” EKO-BİR olarak gölümüzdeki otlanmanın temizlenmesi için almış olduğumuz ot temizleme teknemiz bugün itibariyle göreve başladı. Başta Eğirdir’imize ve Eğirdir Gölü kıyısına yerleşim birimlerimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu ot temizliği ile beraber Eğirdir Gölümüzün su seviyesinin yükseltilmesi ile alakalı olarak Eğirdir Gölümüzün hem fiziki hem de kimyevi olarak kirlenmesinin önlenmesinin önüne geçebilmek adına mutluyuz. Bizim önceliğimiz her zaman Eğirdir Gölümüz. Eğirdir gölümüzü temizlemek için, Eğirdir Gölümüzü korumak ve yaşatmak için elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Eğirdir Gölümüzle ilgili duyarlı davranan tüm vatandaşlarımıza, çiftçilerimize ve tarımla uğraşan hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Önceliğimiz her zaman Eğirdir Gölü olacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.