Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Donald Trump’tan göçmen vaadi: Tarihin en büyük sınır dışı operasyonunu başlatacak

ABD eski Başkanı Donald Trump, yeni dönemde kendisinin yeniden başkan seçilmesi durumunda ABD tarihinin en büyük sınır dışı etme operasyonunu başlatacağına söz verdi.

Donald Trump’tan göçmen vaadi: Tarihin en büyük sınır dışı operasyonunu başlatacak
19 Temmuz 2024 12:36
37
İHA

ABD’de seçim atmosferine girildi…

13 Temmuz’da bir seçim mitingi sırasında saldırıya uğrayan ABD eski Başkanı Donald Trump, Milwaukee’de düzenlenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi’nde ilk kez halkın karşısına çıkarak konuşma yaptı.

Trump, “Amerika’nın sadece yarısı için değil, tamamı için başkanlığa adayım. Çünkü Amerika’nın sadece yarısını kazanmak bir zafer değildir. Bu gece, inanç ve bağlılık duygusuyla, Birleşik Devletler Başkan adaylığını gururla kabul ediyorum” dedi.

“Tarihin en büyük işgali ülkemizde gerçekleşiyor”

Kalabalıkta bazı destekçilerin “Derhal toplu sınır dışı” yazılı pankartlar taşıdığı görülen kongrede yaptığı konuşmada Trump, düzensiz göçmenlerin ülkeyi işgal ettiklerini savundu.

ABD’nin bir düzensiz göç kriziyle karşı karşıya olduğunu savunan Trump, “Güney sınırımızda, ülkemizin dört bir yanındaki topluluklara sefalet, suç, hastalık ve yıkım yayan büyük bir işgal yaşanıyor” dedi.

Trump, “Tarihin en büyük işgali şu anda ülkemizde gerçekleşiyor. Sadece Güney Amerika’dan değil, dünyanın dört bir yanından Afrika’dan, Asya’dan, Orta Doğu’dan geliyorlar. Her yerden geliyorlar. Daha önce hiç şahit olmadığımız seviyelerde geliyorlar ve bu hakikaten bir işgal” diye konuştu.

ABD’nin diğer ülkelerin çöplüğü olmadığını ve başka ülkelerdeki akıl hastalarının ABD’ye bırakılmasına izin vermeyeceğini vurgulayan Trump, suçluların ABD’ye gelmesi nedeniyle El Salvador’daki soygunların sayısının azaldığını ileri sürdü.

Trump, “Bu gece size söz veriyorum. Bu katillerin ve suçluların ülkemize girmesine izin vermeyeceğim” dedi.

Tarihin en büyük sınır dışı operasyonu için söz verdi

Seçildiği takdirde ABD tarihindeki en büyük sınır dışı etme operasyonunu yapacağının sözünü veren Trump, bu göçmen operasyonun eski ABD Başkanı Dwight Eisenhower’ın yaptığından daha büyük olacağını söyledi.

Eisenhower’ın 1954’te ABD Başkanıyken, bir milyondan fazla Meksikalı göçmeni sınır dışı etmesi hadisesini hatırlatan Trump, “Biliyorsunuz, o ılımlı biriydi ama sınırlara çok güçlü bir şekilde inanıyordu. Şimdiye kadarki en büyük sınır dışı operasyonunu o yapmıştı” dedi.

“Rusya-Ukrayna savaşını bitireceğim”

ABD Başkanı ve Demokrat Partili rakibi Joe Biden’ı ABD’nin dünyadaki imajını zayıflatmak ve Rusya ile Ukrayna arasında bir savaşın başlamasına neden olan koşullar oluşturmakla suçlayan Trump, “Mevcut yönetimin sebep olduğu tüm uluslararası krizlere son vereceğim. Buna Rusya ile Ukrayna arasındaki korkunç savaş da dahil” ifadesini kullandı.

“İran meteliksizdi, benden sonra 250 milyar dolar kazandılar”

İsrail’de 7 Ekim’de yaşanan olayları da Biden’ın İran politikasına bağlayan Trump, “İran meteliksizdi. İran’ın hiç parası yoktu. Şimdiyse 250 milyar doları var. Bu paranın hepsini son iki buçuk yılda kazandılar” şeklinde konuştu.

Biden’ı İran’a yönelik yaptırımları yumuşatmakla suçlayan Trump, “Çin’e ve diğer ülkelere, İran’la ticaret yaparsanız, bu ülkede iş yapmanıza müsaade etmeyeceğiz dedik” dedi.

2020 seçimleri öncesinde İran’ın nükleer programı konusunda bir anlaşmanın eşiğinde olduğunu savunan Trump, “İran bizimle anlaşmak üzereydi fakat bunun ardından bir daha tekrarlanmasına asla izin vermeyeceğimiz korkunç seçim sonuçları geldi” şeklinde konuştu.

“Kim Jong Un beni özlüyordur”

Bir saat 33 dakikalık konuşmasıyla Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi’nde tarihin en uzun adaylık kabul konuşmasını gerçekleştiren Trump, başkanlığı döneminde Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile iyi geçindiğini de hatırlatarak, “Çok sayıda nükleer silahı olan biriyle iyi geçinmek güzel bir şey. Kendisi de beni yeniden görmekten mutlu olacaktır. Beni özlüyordur diye düşünüyorum” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.