Dolar 34,0669
Euro 37,6386
Altın 2.741,16
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
27°C
Hafif Yağmurlu
Pts 29°C
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 30°C

Brezilya Maliye Bakanı 2,7 milyar dolarlık bütçe kesintisini açıkladı

Brezilya Maliye Bakanı 2,7 milyar dolarlık bütçe kesintisini açıkladı

Brezilya Maliye Bakanı 2,7 milyar dolarlık bütçe kesintisini açıkladı
19 Temmuz 2024 01:50
65

Brezilya Maliye Bakanı Fernando Haddad bugün yaptığı açıklamada ülkenin 2024 mali hedefine ulaşmasını sağlamak amacıyla bütçede önemli bir kesintiye gidileceğini duyurdu. Hükümet bu yılki bütçeden yaklaşık 2.7 milyar dolara denk gelen 15 milyar real kesinti yapmaya karar verdi.

Bütçe kesintilerinin ayrıntılı bir dökümünü yapan Haddad, toplam miktarın 11.2 milyar realinin yıllık harcamaların artışını kısıtlayan bir mali kurala uymak için kesileceğini açıkladı. Bu kural, mali disiplini korumak için harcamaları belirli bir sınır içinde tutmak üzere tasarlanmıştır.

Daha önce onaylanan bordro vergisi yardımları konusunda Senato ile devam eden anlaşmazlık nedeniyle 3.8 milyar real daha geçici olarak kesilecek. Haddad, hükümet ve Senato’nun vergi avantajlarının neden olduğu gelir açığını telafi edecek önlemler üzerinde anlaşması halinde bu fonların serbest bırakılabileceğini belirtti.

Duyuru, Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile yapılan bir toplantının ardından yapıldı ve hükümetin Pazartesi günü açıklayacağı iki aylık gelir ve harcama raporu öncesinde önleyici olması amaçlandı. Erken açıklama, bilgilerin olası sızıntılarını önlemeyi amaçlıyordu.

Brezilya hükümeti, faiz ödemeleri hariç bütçe dengesi olan birincil açığı bu yıl için ortadan kaldırma hedefi belirledi. Hedef, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın (GSYH) %0,25’i oranında bir tolerans bandıyla küçük bir değişim marjına izin veriyor ve bu da 29 milyar reale yakın bir faiz dışı açıkla sonuçlanabilir.

Haddad, bütçe kesintilerine rağmen, yaklaşan gelir ve harcama raporunun tolerans bandının üst sınırına yakın, ancak yine de belirlenen mali hedef dahilinde bir birincil açık ortaya koyacağını garanti etti. Bakanın mali hesaplamalarında kullanılan cari döviz kuru bir ABD doları için 5.5647 reali idi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.