Dolar 33,9971
Euro 37,6090
Altın 2.726,56
BİST 10.021,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 28°C

ATM’ler küresel kesintiden etkilendi: Para çekimleri yapılamadı

Microsoft ve CrowdStrike’tan kaynaklanan küresel yazılım sorunu bankaların ATM’lerini de etkiledi. Bankamatiklerden para çekmek isteyenler saatlerde bekledi. Pek çok kişi ATM’lerden elleri boş döndü.

ATM’ler küresel kesintiden etkilendi: Para çekimleri yapılamadı
19 Temmuz 2024 15:54
152

Dünya genelinde yaşanan yazılım kaynaklı sorun pek çok sektörü etkiledi.

Bankaların ATM’lerinde yaşanan sorun nedeniyle para çekmek isteyenler farklı ATM’lere yönlendirildi.

Bazı bankaların ATM’leri ödeme yapamadı.

“DÖRT BANKAYI DA DENEDİM AMA OLMADI”

ATM’den işlemini gerçekleştiremeyen kadın, “Para çekemedim. Hatta 4 bankayı da denedim ama olmadı. İlk burada denedim nedense olmadı. Hesabıma para var mı diye bakacaktım. Bankanızla görüşün ya da bankanıza gidin diyor.” ifadelerini kullandı.

Nilay Cirit isimli vatandaş ise, “Sabah çocuğun doktoruna gidip para ödemem gerekiyor. Önce bir iki noktada para çekmeyi denedim. Kendi bankamda veya kartTa bir problem olduğunu düşündüm. Yanımdakiler de para çekmeyince genel problem olduğunu anladık. Hastaneye para ödeyemedik.” diye konuştu.

Bankamatikten parasını çekemeyen Mustafa Keyif ise, “Şu anda bir sorun var. Ben de işlemimi yapamadım. ‘Şu anda bu bankamatik müsait değil en yakın bankamatiğe gidin.’ dedi.Bu işi yapanlar gerekli önlemleri almıştır.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA, DHA
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.