Dolar 34,0669
Euro 37,6386
Altın 2.741,16
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
27°C
Hafif Yağmurlu
Pts 29°C
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 30°C

Hindistan’ın en büyük kripto borsası hacklendi: Bir altcoin ciddi şekilde etkilendi

Hindistan’ın en büyük kripto borsası hacklendi: Bir altcoin ciddi şekilde etkilendi

Hindistan’ın en büyük kripto borsası hacklendi: Bir altcoin ciddi şekilde etkilendi
18 Temmuz 2024 14:20
228

Investing.com – Hindistan kripto para borsası WazirX, kripto cüzdanlarından birinde yaşanan güvenlik ihlali neticesinde ciddi miktarda kripto varlık kaybına uğradı.

Hint kripto borsasının hack saldırısı neticesinde 230 milyon doları aşan değerde kripto varlık kaybettiği raporlandı. Çalınan kripto varlıkların büyük çoğunluğu Shiba Inu olarak raporlanırken borsanın 100 milyon dolara yakın değerde SHIB tokenini kaybettiği duyuruldu. SHIB’in ardından en çok kaybedilen kripto varlık 52 milyon dolar ile Ethereum oldu.

WazirX borsasında yaşanan istismarın ardından çalınan kripto varlıklar hızlı şekilde takibe alındı. Takip neticesinde hacker’ların varlıkları ağırlıklı olarak Uniswap borsasında satmaya başladı duyuruldu.

WazirX yetkilileri saldırı sonrası X üzerinden resmi bir açıklama yaptı ve güvenlik ihlalini teyit etti. Yetkililer, güvenliğin yeniden sağlanması için ticareti ve para çekme işlemlerini askıya aldıklarını duyurdu.

InvestingPro ile daha fazla kazanç elde edin! BÜYÜK YAZ İNDİRİMLERİ başladı. %50 indirime ek %10’a varan indirim için KAZAN kuponunu kullanın.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Borsa rezervinin yaklaşık yarısı çalındı

Çalınan 230 milyon doların üzerinde varlığın son rezerv raporuna göre borsa varlıklarının yaklaşık %45’ini oluşturduğu bildirildi. Güvenlik ihlaline uğrayan kripto cüzdanı çoklu imza özelliğine sahipken piyasa yorumcuları iki ya da daha fazla özel anahtar gerektiren bu tür bir cüzdanın nasıl ihlal edildiğini sorgulamaya başladı.

Blockchain izleme platformu Lookonchain’in sağladığı verilere göre kayıp fonların en büyükleri; 100 milyon dolar değerinde Shiba Unu (SHIB), 52 milyon dolar Ethereum (ETH), 11 milyon dolar değerinde Polygon (Matic) ve 6 milyon dolar değerinde Pepe (PEPE) olarak raporlandı. WazirX’in hack saldırısının duyurulmasının ardından en çok çalınan kripto varlık SHIB, kısa sürede %7’yi bulan değer kaybı gördü.

Hindistan, kripto piyasası için önemli pazarlardan biri. WazirX kripto borsası ise ülke içi kripto ticaretine odaklanan bir borsa olarak Hindistan’ın en büyük kripto borsası konumunda. Borsa, aynı zaman Hindistan Mali İstihbarat Birimi tarafından lisansa sahip.

CoinMarketCap verilerine göre WazirX, son 24 saatte 5 milyon dolar civarında spot işlem hacmine sahip. Kripto borsasında USDT’nin ardından en çok işlem gören kripto varlıklar; Bitcoin, Shiba Inu ve XRP olarak sıralanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.