Dolar 34,0669
Euro 37,6386
Altın 2.741,16
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
27°C
Hafif Yağmurlu
Pts 29°C
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 30°C

Google Chrome, kullanıcılarını resmen darlayan sorunu çözüyor!

Google Chrome kullanıcılarının dosya indirirken sürekli karşılaştığı ‘Bu dosya zararlı olabilir’ uyarısı ile ilgili güncelleme geliyor.

Google Chrome, kullanıcılarını resmen darlayan sorunu çözüyor!
18 Temmuz 2024 14:23
197

Android platformunda Google Chrome kullanıcılarının sürekli karşılaştığı ve bir yerden sonra sürekli görmekten bunaltan ‘Bu dosya zararlı olabilir’ uyarısıyla alakalı yeni bir güncelleme planlanıyor. Google, gelecekte bu tip uyarıları daha az görmeniz için çeşitli çalışmalar başlatmış durumda.

Google Chrome, ‘Bu dosya zararlı olabilir’ uyarısını seyrekleştirecek

Google Chrome için sürekli olarak yeni özellikler test ediliyor ve yeni sürümlerle bu özellikler kullanıcılara sunuluyor. Şu anda üzerinde çalışılan yeni bir özellikle birlikte, Android kullanıcılarının Chrome’da daha az APK dosyası indirme uyarısı alması planlanıyor.

Google Play Store dışındaki kaynaklardan APK dosyaları indirirken ciddi risklerle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Kötü amaçlı üçüncü parti yazılımlar, oltalama ve bilgileriniz çalmaya çalışan uygulamalar derken Google, bu tip uygulamaları kurmamanız hususunda sizi sürekli uyarmayı tercih ediyor. Buna karşın bu uyarılar, bir yerden sonra gerçekten baş ağrıtan bir hal alabiliyor.

Bu anlamda kullanıcılar, en azından cihazlarında Google Play Protect etkinse bu uyarıyı görmemek istiyorlar. Buna karşın, cihazınız Google Play tarafından korunuyor olsa bile bu tip uyarıları görmemek için yapabileceğiniz hiçbir şey bulunmuyordu.

Google cephesinden gelen bilgiler, yeni dönemde bu tip uyarıları çok daha az göreceğiniz değişiklikler yapılacağı yönünde. Eğer Google Play Protect cihazınızda etkinse, bir kez izin verdikten sonra, daha sonrasında APK indirirken ‘Bu dosya zararlı olabilir’ uyarısını tekrar tekrar görmeyeceksiniz.

Google tarafından geliştirilen özellik şu anda test aşamasında, bu nedenle son kullancılara ne zaman sunulacağı henüz belli olmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.