Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Atatürk Üniversitesi Türkoloji Bölümü mezunları 30. yıl buluşmasında

Atatürk Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAKARMER), Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü mezunlarını mezuniyetlerinin 30. yılında misafir etti. Mezunlar, duygusal anlar yaşayarak eski sınıflarında bir araya geldi ve geçmişi hatırlamanın mutluluğunu yaşadı. Program, dekanlık görevini sürdüren Prof. Dr. Dilaver Düzgün ve Merkez Müdürü Prof. Dr. Neslihan Kulözü’nün konuşmasıyla başladı. Mezunlar, kampüs ziyaretinin ardından Erzurum’un tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Atatürk Üniversitesi Türkoloji Bölümü mezunları 30. yıl buluşmasında
18 Temmuz 2024 12:13
27

Atatürk Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAKARMER), Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü mezunlarını mezuniyetlerinin 30. yılında misafir etti.

Ziyaret kapsamında öncelikle eski Edebiyat Fakültesi binasında buluşarak sınıflarına yeniden giren mezunlar, öğrenciliklerinde eğitim aldıkları 6 numaralı sınıfta toplandılar. Duygusal anlar yaşayan mezunlar, 30 yıl sonra yeniden Atatürk Üniversitesi sıralarına dokunmaktan ve geçmişi hatırlamaktan çok mutlu olduklarını belirttiler. Hocalarıyla ve arkadaşlarıyla tekrar bir araya gelmenin heyecanını yaşayan mezunlar eski günlerin verdiği huzuru yeniden yaşadıklarını ifade ettiler.Program, Edebiyat Fakültesi dekanlığı görevini sürdüren Prof. Dr. Dilaver Düzgün ve Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Neslihan Kulözü’nün konuşmasıyla başlarken, 1994 yılı Türkoloji bölümü mezunlarının yoklamasının alınması ve temsili olarak cübbe giyilmesiyle devam etti.

Yeni Nesil Vizyonunun Çıktısı: ATAKARMER

ATAKARMER ziyareti kapsamında Türkoloji Bölümü 1994 mezunları için hazırlanan hediyeleri takdim eden Merkez Müdürü Prof. Dr. Neslihan Kulözü şunları aktardı: “Bu buluşma kapsamında ülkemizin 7’nci, Doğu Anadolu Bölgesinin ise ilk üniversitesi olan, köklü geçmişe ve ülkemizde pek çok alanda iz bırakmış bir tarihe sahip Atatürk Üniversitesi mezunu olmak bir gurur kaynağıdır. Mezunlarımızın bu buluşma ile göstermiş oldukları sahiplenme ve aidiyet duyguları için teşekkür ediyorum. Atatürk Üniversitesi mezunu olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, mezunlarımızın üniversitemizde buluşmasına verdiği desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür ederim” dedi.Mezunlar, kampüs ziyaretinin ardından Erzurum’un tarihi ve turistlik yerlerini gezdi. – ERZURUM

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.