Dolar 34,0669
Euro 37,6386
Altın 2.741,16
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
27°C
Hafif Yağmurlu
Pts 29°C
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 30°C

Apple ve iPhone için yeni bir “süper döngü” başlayabilir

Piyasa uzmanları, özellikle Apple Intelligence’ın hizmete girmesinden sonra iPhone’lar için yeni bir “süper döngü” başlayabileceğini düşünüyor. Peki bu süper döngü nedir?

Apple ve iPhone için yeni bir “süper döngü” başlayabilir
18 Temmuz 2024 14:23
242

BGR tarafından incelenen yeni bir Morgan Stanley raporu, iPhone ve iPad satışlarının önemli ölçüde artmasının Apple Intelligence sayesinde olabileceğini öneriyor. Firma, 2025’te yaklaşık 235 milyon, 2026’da da 262 milyon iPhone’un sevk edilmesini bekliyor.

Morgan Stanley analistleri, Apple için 2024’ten 2026’ya kadar %11’lik bir gelir artışı ve 2026’da hisse başına kazançta 8,70’lik bir gelir artışı öngörüyor. Bu da 273 dolarlık bir fiyat hedefini destekliyor. Firmanın bildirdiğine göre, “Apple çok yıllık bir cihaz yenileme döngüsünü teşvik edebilir. Ancak daha önce hafife aldığımız ve bugün pazarın hala yeterince takdir etmediği şey, yaklaşan cihaz yenileme döngüsünün ne kadar önemli olabileceğidir.

Analistler, Apple’ın şu ana kadar sahip olduğu en büyük kurulu iPhone tabanına ulaşmış olmasından dolayı bir süper döngünün geleceğine kararlı bir şekilde inanıyorlar. Ürün yenileme döngüleri artık çok uzadı ve yeni teknolojiler küçük bir kullanıcı grubuyla sınırlı kaldı: “2024 mali yılı sonuna kadar yaklaşık 700 milyon iPhone’un 3 yaş ve üzeri (“yükseltilebilir temel”) olacağını, bu tüm zamanların rekorunu kıracağını ve önceki 23 Mali Yılı zirvesinden %10 daha büyük olacağını tahmin ediyoruz. Bu tabandaki potansiyel yükselticilerin üçte biri, Apple Intelligence’ın bu sonbaharda kullanıma sunulacağı Kuzey Amerika’da bulunurken, potansiyel yükselticilerin üçte ikisi, Apple Intelligence’ın bu sonbaharda hemen kullanıma sunulmayacağı uluslararası alanda bulunuyor.

Ayrıca, günümüzdeki iPad’lerin yalnızca %24’ü Apple Intelligence’ı çalıştırabildiğinden dolayı iPad tarafında da bir mini döngü görülebilir: “iPad değiştirme döngüleri 3,8 yıla veya COVID öncesi ortalamaya kadar kısalabilir. Yani iPhone birimlerindeki büyüme, Apple’ın 26 Mali Yılı’na kadarki toplam gelir büyümesinin %36’sını oluşturacakken, daha yüksek iPhone ortalama satış fiyatları ve iPad büyümesi de toplam gelir artışının %26’sını oluşturacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.