Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Alaska Air 3. çeyrek kar tahmini beklentileri ıskaladı

Alaska Air 3. çeyrek kar tahmini beklentileri ıskaladı

Alaska Air 3. çeyrek kar tahmini beklentileri ıskaladı
18 Temmuz 2024 01:21
62

Seattle merkezli havayolu şirketi Alaska Air Group bugün yaptığı açıklamada, yeni bir uçuş görevlisi sözleşmesiyle ilgili maliyetler nedeniyle üçüncü çeyrek kârının analistlerin beklentilerinin altında kalmasının beklendiğini duyurdu. Mali İşler Müdürü Shane Tackett’in verdiği bilgiye göre şirket, üçüncü çeyrek kârının hisse başına 50 sent olumsuz etkileneceğini öngörüyor.

Havayolu, uçuş görevlilerini temsil eden sendika ile geçici bir anlaşmaya vararak ortalama %32’lik bir ücret artışı sağladı. Bu iş gücü anlaşması, şirketin üçüncü çeyrek düzeltilmiş karını etkileyecek olup, şu anda hisse başına 1,40 ila 1,60 dolar arasında olacağı tahmin edilmektedir. Bu tahmin, analistler tarafından daha önce öngörülen hisse başına 2,05 dolardan oldukça düşük.

Önümüzdeki çeyrek için daha düşük tahminlere rağmen, Alaska Air ikinci çeyrek için piyasa tahminlerini aşarak hisse başına 2,55 $ düzeltilmiş net gelir elde etti ve bu rakam beklenen 2,38 $’ı aştı.

İkinci çeyrek sonuçları, beklenenden daha düşük işletme maliyetleri ile desteklendi ve birim maliyetler bir önceki yıla göre yaklaşık %2 oranında azaldı. Bu üstün performans, Ocak ayında meydana gelen ve Nisan ayındaki rezervasyonları etkileyen bir kabin patlaması olayının ardından havayolunun ikinci çeyrek gelirine 60 milyon dolarlık bir darbe vurmasına rağmen gerçekleşti.

Alaska Air, ikinci çeyrekte filosuna altısı 737 MAX 9 modeli olmak üzere dokuz Boeing 737 MAX uçağı dahil etti. Havayolunun 30 Haziran’da sona eren çeyrekte düzeltilmiş vergi öncesi marjı %15,8’e ulaşarak büyük rakibi Delta Air Lines’ın %13’lük marjını geride bıraktı.

Yaz seyahat sezonu havayolu trafiğini artırırken ve iş seyahatleri tırmanmaya devam ederken Tackett, özellikle premium seyahat segmentinde olmak üzere sektördeki güçlü talebe dikkat çekti. İleriye dönük olarak, bilet getirileri konusunda iyimser olduğunu ifade eden Tackett, Eylül ayına kadar geçen yıla kıyasla potansiyel olarak pozitif olabileceklerini öne sürdü.

Alaska Air’in ikinci çeyrekteki toplam işletme geliri %2 artışla 2,9 milyar dolara ulaşarak şirketin bu dönemdeki güçlü mali performansına katkıda bulundu.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.