Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

ABD, Gazze’ye yardımları deniz yoluyla taşıma yöntemini değiştirdi

ABD’nin Gazze Şeridi’ne inşa ettiği geçici iskele faaliyetine son verildi. Yardımların deniz yoluyla Kıbrıs’tan Aşdod limanına taşınacağı ve kamyonlarla şeride ulaştırılacağı açıklandı. Projenin 230 milyon dolarlık bir başarısızlık olduğu belirtiliyor.

ABD, Gazze’ye yardımları deniz yoluyla taşıma yöntemini değiştirdi
18 Temmuz 2024 11:58
52

ABD’nin Gazze Şeridi’ne inşa ettiği ve 230 milyon dolar maliyeti olan geçici iskelenin faaliyetine resmi olarak son verildi. Gazze’ye yardımların deniz yoluyla Kıbrıs’tan Aşdod limanına, oradan da kamyonlarla şeride taşınacağı ifade edildi.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ordunun ‘Joint Logistics Over-the-Shore’ ya da JLOTS adını verdiği geçici iskele aracılığıyla Gazze’ye insani yardım ulaştırma görevi sona erdi. Yardımlar artık Kıbrıs’tan İsrail’in Aşdod limanına giden ABD gemilerinden Gazze’ye akacak ve daha sonra kamyonlarla Gazze’nin kuzeyindeki İsrail sınır kapısına taşınacak” denildi.

“230 MİLYON DOLARLIK BAŞARISIZLIK”

ABD medyası, söz konusu iskele projesi için 230 milyon dolar harcandığını ancak Gazze’deki sivillere yardımların ulaştırılması konusunda bir ‘fiyaskoya’ dönüştüğünü yazdı.

Pentagon, iskelenin 9 bin metrik tondan fazla yardımın Gazze’ye ulaşmasına olanak sağladığına dikkat çekerek, “Değerlendirmemize göre geçici iskele, Gazze’ye çok yüksek miktarda yardım ulaştırmak ve yardımların Gazze’deki sivillere hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlamak için amaçlanan etkiye ulaşmıştır. Yaklaşık 9 bin metrik tonluk yardım iskele aracılığıyla uygun maliyetli bir şekilde ulaştırılmıştır. Ancak Gazze’ye yardım ulaştırmanın en etkili ve verimli yolu kara yollarından geçmektedir, bu nedenle şimdi denizden destek misyonu Gazze’deki geçici iskeleden İsrail’in Aşdod Limanına geçmektedir” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.