Dolar 34,0409
Euro 38,1568
Altın 2.745,84
BİST 9.748,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Per 27°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 28°C

Xiaomi’den Türkiye pazarına özel hamle, artık telefonlar daha ucuz olacak

Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Xiaomi, Türkiye pazarındaki ürünlerini daha da ucuza satmak için harekete geçti.

Xiaomi’den Türkiye pazarına özel hamle, artık telefonlar daha ucuz olacak
17 Temmuz 2024 15:20
110

Akıllı telefon pazarında oldukça parlak bir grafik çizen Xiaomi, Türkiye pazarındaki fiyatlarını düşürmek için düğmeye bastı.

Hali hazırda ülkemizdeki Xiaomi modellerinin fiyatlarına baktığımızda emsal markalardan çok daha ucuz olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bu da Xiaomi için yeterli değil. Kullanıcı dostu bir görüntü çizen Çinli üretici, vergiler yüzünden fiyatı artan modelleri için harekete geçti.

Bilindiği gibi ülkemizde akıllı telefonlardan da aynı otomobillerde olduğu gibi kademeli vergiler alınıyor. Yani bir telefonun vergisiz satış fiyatı ne kadar yüksek olursa bu cihazdan alınan ÖTV de o kadar yüksek oluyor.

Xiaomi’den Türkiye pazarına özel hamle, artık telefonlar daha ucuz olacak

Bu bağlamda orta – üst segmente hitap eden Xiaomi modellerinin fiyatı yüksek ÖTV’den ötürü yüksek oluyor. Amaç bu noktada yüksek vergiye tabi olan Xiaomi modellerini bir alt vergi dilimine düşürmek.

Çinli üretici bunun için telefonun asıl satış fiyatını düşürerek, vergi dilimini bir alt kademeye çekmeyi planlıyor.

Yani Xiaomi kullanıcı dostu bir politika ile kendi kar marjından fedakarlık ederek fiyatları düşürmeyi amaçlıyor. Eğer bu strateji hayata geçerse artık orta – üst segmentteki Xiaomi modellerini daha ucuza almamız mümkün olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.