Dolar 34,0201
Euro 38,0075
Altın 2.762,63
BİST 9.712,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 28°C
Cum 27°C

Trump, işten çıkarma baskılarının ortasında TikTok’a destek verdi

Trump, işten çıkarma baskılarının ortasında TikTok’a destek verdi

Trump, işten çıkarma baskılarının ortasında TikTok’a destek verdi
17 Temmuz 2024 03:20
86

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, potansiyel bir ABD yasağı etrafında devam eden tartışmaların ortasında, Çinli ByteDance şirketinin sahibi olduğu popüler kısa video uygulaması TikTok’a desteğini ifade etti. Trump sosyal medyada rekabetin önemini vurgulayarak, TikTok olmadan Meta Platforms’un (NASDAQ:META) sahibi olduğu Facebook ve Instagram gibi platformların hakimiyetinin tartışmasız olacağını belirtti.

Daha önce TikTok’u ulusal güvenlik tehdidi olarak nitelendiren Trump, geçen ay platforma katıldıktan sonra tutumunu tersine çevirdi. Meta Platformlarına yönelik eleştirileri, 6 Ocak 2021’deki Capitol Hill isyanının ardından kendisine verilen iki yıllık uzaklaştırma cezasından kaynaklanıyor. Buna rağmen Trump Haziran ayında bir TikTok yasağını desteklemeyeceğini belirtmişti.

TikTok, Trump’ın açıklamaları hakkında yorum yapmamayı tercih ederken, eski başkanın 2020’de hem TikTok’u hem de WeChat’i yasaklama girişimleri yasal zorluklarla engellendi. Başkan Joe Biden daha sonra Trump’ın Haziran 2021’de bu uygulamaları yasaklamayı amaçlayan idari emirlerini iptal etti.

Siyasi çabalarının yanı sıra Trump, Truth Social adlı sosyal ağı işleten Trump Media and Technology Group’un çoğunluk hissesine sahip. Şirket, kabaca iki Starbucks (NASDAQ:SBUX) şubesine eşdeğer bir üç aylık gelir elde etmesine rağmen 7 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

TikTok’un ABD’deki geleceği, bir ABD temyiz mahkemesinin Eylül ayında ByteDance’ın TikTok’un ABD operasyonlarını 19 Ocak 2024’e kadar elden çıkarmasını ya da potansiyel bir yasakla karşı karşıya kalmasını zorunlu kılan yeni bir yasaya karşı yasal itirazları dinleyeceği için dengede duruyor. ABD Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi önündeki duruşma, 2024 başkanlık seçim kampanyasının son haftalarında gerçekleşecek.

Başkan Biden tarafından 24 Nisan’da imzalanan yasa, TikTok’un Çin merkezli sahipliğini ulusal güvenlik gerekçesiyle ortadan kaldırmayı amaçlıyor, ancak uygulamayı tamamen yasaklamaya çalışmıyor. Biden kampanyasının kendisi de Şubat ayında TikTok’a katılarak uygulamanın Amerikalılar arasındaki önemli erişimini yansıttı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.