Dolar 34,0409
Euro 38,1568
Altın 2.745,84
BİST 9.748,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Per 27°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 28°C

Samsung ve Apple düşse de, telefon satışları artmaya devam ediyor

Küresel telefon satışları üç çeyrektir üst üste artıyor. Peki kimin satışları arttı, kim düşüşe geçti? İşte merak edilen rakamlar…

Samsung ve Apple düşse de, telefon satışları artmaya devam ediyor
17 Temmuz 2024 14:24
257

Analiz firması Canalys, küresel akıllı telefon pazarının 2024 yılının 2. çeyreğinde üst üste üçüncü kez büyüme kaydettiğini bildirdi. Raporlara göre, cep telefonu satışları bir önceki yıla göre %12 artarak 288 milyon adede ulaştı.

Elde edilen son verilerle Samsung’un geçen yıl %21 olan pazar payını %18’e düşürdüğünü, Apple’ın %17’den %16’ya gerilediğini, Xiaomi’nin %13’ten %15’e yükseldiğini, vivo’nun %8’den %9’a yükseldiğini ve TRANSSION’ın ise %9’da kaldığını görüyoruz.

Diğer kategorisi ise satışların %33”ünü temsil ediyor ki, bu da neredeyse %1’den küçük irilik ufaklı çok sayıda üretici anlamına geliyor. Bir başka deyişle, şu anda telefon pazarındaki en büyük payı küçük üreticiler ve uygun fiyatlı telefonları alıyor.

Sevkiyatlardaki artışın birkaç nedeni var. Ana neden, enflasyonun Asya-Pasifik, Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika’da yılın başlarında hafiflemiş olması. Xiaomi ve TRANSSION gibi şirketler insanları telefonlarını yükseltmeleri için motive ederken, HONOR, OPPO ve vivo da Çin dışında yeni müşteriler edinmek için yaptığı hamlenin meyvelerini topluyor.

Yapay zeka nedeniyle insanlar yeni telefonlar alıyor

Canalys’e göre, akıllı telefon satışlarına yardımcı olan bir diğer faktör de, yapay zeka gibi yenilikçi teknolojilerin telefonlara gelmeye başlaması. Bazı insanlar için bu, yeni bir yükseltmeyi haklı çıkarmak için yeterli. Ayrıca katlanabilir telefonlar da insanlar için yeni bir heyecan ve bu da insanları yeni telefon satın almaya yönlendiriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.