Dolar 34,0125
Euro 38,0680
Altın 2.756,10
BİST 9.748,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Yağmurlu
İstanbul
29°C
Yağmurlu
Çar 28°C
Per 27°C
Cum 27°C
Cts 28°C

Kendi çocuklarının sesine bile tahammül edemiyor: Tüm hayatı mahvoldu

Hosteslik yapan 49 yaşındaki Karen Cook, bir uçuş gününde kulağında çınlama ve ağrı hissetti. Hiperakuzi teşhisi koyulan kadının seslere hassasiyeti artınca tüm hayatı mahvoldu.

Kendi çocuklarının sesine bile tahammül edemiyor: Tüm hayatı mahvoldu
17 Temmuz 2024 11:53
54

Birkaç yıl önceye kadar hosteslik yapan Karen Cook, yine bir uçuş gününde kulağında çınlama ve ağrı hissederek doktora gitti. Yaşadığı çınlama ve ağrı için “hiperakuzi” teşhisi koyulan 49 yaşındaki kadının tüm sosyal hayatı bu durumdan etkilendi. Eve kendini kapatmak durumunda kalan kadın, çocuklarının kahkahasına bile tahammül edemiyor ve yaşamına yazışarak ya da fısıltılarla devam ediyor.

Milliyet’in haberinde yer alan bilgilere göre İngiltere’nin Merseyside bölgesinde eşi ve iki çocuğu ile birlikte yaşayan Karen Cook, uzun yıllar özel bir uçak firmasında hosteslik yaptı. Bir sabah uyandığında yaşadığı şikayetler ise tüm hayatını etkiledi. Çok sevdiği çocuklarının kahkahalarına bile dayanamayacak hale gelen Karen dışardaki sesleri geçirmeyen bir kulaklıkla yaşamına devam ediyor. İşte doktorların “hiperakuzi” teşhisi koyduğu kadının yaşadıkları ve arkasındaki gerçek.

KÜÇÜK SESLER BİLE BÜYÜK YANKILAR OLUŞTURUYOR

Birkaç yıl öncesine kadar kabin memuru olarak çalışan Karen Cook, uzun uçuşların ardından kulaklarında basınç hissediyor ve başı ağrıyordu. Yaşadığı basınç hissi ve ağrı kısa sürede geçtiği için endişe edecek bir durum olduğunu düşünmedi fakat zamanla başındaki ağrı ve kulaklarındaki basınca bir de kulak çınlaması eklendi. Doktora gittiğinde işitme testi yaptırdı ancak herhangi bir sorun görülmedi. Kısa bir süre içinde yaşadığı bu durum daha da şiddetlenince işten ayrılmak zorunda kalan Cook, şikayetleri yaşamaya devam ediyordu.

Zaman zaman gelen kulak çınlaması yerini gürültülü bir sese bırakıyordu. Zamanla yaprakların hışırtısı bile beyninde büyük yankılar oluşturmaya başladı. Gittiği doktorlar herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Migren ağrısına benzer ancak ondan çok daha şiddetli bir ağrıyla günlerini geçiren kadına nihayet 2022 yılında teşhis konuldu.

Doktorlar, yapılan tetkikler sonucunda, çocukluk çağındaki bir kulak enfeksiyonundan kaynaklanıp yer etmiş olabileceğini düşündükleri “hiperakuzi” teşhisini koydu. Karen Cook’a söylenen, beyninin zamanla buna alışacağı ve durumun geçeceği yönünde oldu. Fakat gün geçtikçe işler daha da ciddileşti. Karen bütüncül tedavilerden kulaktan dolma tavsiyelere kadar çözüm olabileceğine inandığı her şeyi denedi fakat fayda göremedi. Kadına çocuklarının kahkahası bile fazla gelmeye başladı. Ağrılar yaşayan kadın, kulaklık takmaya karar verdi. En ufak sese bile karşı duyarlı olan Karen çocuklarının, eşinin sesini duyamıyor onlarla ya fısıltılı bir şekilde konuşuyor ya da yazarak anlaşıyor.

‘EVİM BİR HAPİSHANE, SES BENİ ESİR ETTİ’

Şiddetli şikayetler yaşayan, kendini tamamen eve kapatan kadın verdiği bir röportajda, “Eğer iyileşmeyi başaramazsam, herkesin bilmesini isterim ki elimden gelen her şeyi denedim. Umarım birileri bunu okur ve ailemle birlikte normal hayatıma dönmeme yardımcı olur” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda yaşadığı şikayetleri aktaran Karen Cook, “Çocuklarımın kahkahası kadar güzel bir şey benim için işkence gibi. Sanki biri kulaklarıma yanan lav dökmüş gibi; başım yanıyor, başımın her yerinde, özellikle gözlerimin arkasında bir ağrı var. Migren ağrısına benziyor. Başınızdaki baskıyı azaltmak için başınızı ikiye ayırmak istiyorsunuz. Anne olmayı özlüyorum, okuldan geldiklerinde çıkan gürültüyü özlüyorum. Evim bir hapishane. Ses beni esir tutuyor.” sözlerine yer verdi.

Yaşadığı bu hastalıktan kurtulmayı ve çocuklarının seslerini yeniden duymadığı istediğini söyleyen Karen, “Ayrıca benim gibi acı çeken insanların, her şeyin kafanızda olduğunu düşünen tıp uzmanları veya aile üyeleri tarafından kandırılmamasını istiyorum. Bize olabilecek en kötü şeyin işitme kaybı veya sağırlık olacağı inancı aşılanıyor. Oysa kulak çınlaması ve hiperakuzi çok daha kötü bence” açıklamasında bulundu.

49 yaşındaki Karen Cook iyileşeceğine dair inancını hala kaybetmedi ve yine eskisi gibi olacağına inanıyor.

 

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.