Dolar 34,0721
Euro 38,2465
Altın 2.754,46
BİST 9.748,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Yağmurlu
İstanbul
28°C
Yağmurlu
Per 27°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 28°C

iPhone 16 serisinde katlanabilir model olacak mı?

Apple iPhone 16 serisinin tanıtımı için günbegün yaklaşırken, seride katlanabilir bir telefon olup olmayacağı merak ediliyor. İşte detaylar..

iPhone 16 serisinde katlanabilir model olacak mı?
17 Temmuz 2024 14:23
214

Apple, iPhone serisine katlanabilir bir model ekleyip eklememe konusundaki kararsızlığını sürdürüyor: Son gelen haberler iPhone 16 serisinde, küçük bir ihtimal de olsa katlanabilir bir model olabileceğini gösteriyor. Peki ABD menşeli teknoloji devi neden katlanabilir telefonlara bu kadar mesafeli? İşte bilgiler…

iPhone 16 serisi için katlanabilir bir cihaz üzerinde çalışıldı

Apple cephesine yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, şirketin katlanabilir telefon üretmeyle ilgili hikayesi şöyle gelişti: 2021 yılında çeşitli prototip modeller üzerinde çalışmaya başlayan şirket, 2023 yılından itibaren bu çalışmalara hız kazandırdı.

Bu yılın ocak ve şubat aylarında, Samsung’un Z Flip5 ve Z Fold5 modelleri üzerinde bir dayanıklılık testi uygulayan şirket, düşündüklerinden çok daha dayanıksız ve uzun vadede kullanılmayacak bir prototip elde edeceklerini düşünerek çalışmalarını, sonra tekrardan devam etmek üzere rafa kaldırdı.

Buna karşın son gelen bilgiler, Apple’ın katlanabilir telefon geliştirme sürecinden tamamen vazgeçmediğini gösteriyor. 2026 yılında milyonlarca katlanabilir MacBook üretmesine kesin gözüyle bakılan ve iPad için de uzun vadede benzer bir projesi olduğu bilinen ABD’li teknoloji devi, katlanabilir telefonlara da duyarsız kalmayacaktır.

Apple’ın tescillediği patente göz atarsak, Apple’dan görmeye pek de alışık olmadığımız keskin hatlar göze çarpıyor. Bu anlamda klasik iPhone silüetinden farklı bir model karşımıza çıkabilir. Elbette erken geliştirme aşamasında olduğu için cihazın teknik detaylarına ve donanımına dair bir şey söylemek şimdilik çok zor.

Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.