Dolar 34,0153
Euro 38,0851
Altın 2.759,79
BİST 9.748,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Yağmurlu
İstanbul
29°C
Yağmurlu
Çar 28°C
Per 27°C
Cum 27°C
Cts 28°C

Instagram Reels videolarına artık birden fazla şarkı eklenebiliyor

Instagram tarafından kısa bir süre önce yapılan açıklamada, kullanıcıların Reels videolarına birden fazla ses parçası eklemelerine izin vereceğini söyledi. Böylece kullanıcılar artık tek bir Reels’e çok sayıda parça ekleyebilir ve klibin farklı …

Instagram Reels videolarına artık birden fazla şarkı eklenebiliyor
17 Temmuz 2024 11:24
72
Instagram tarafından kısa bir süre önce yapılan açıklamada, kullanıcıların Reels videolarına birden fazla ses parçası eklemelerine izin vereceğini söyledi. Böylece kullanıcılar artık tek bir Reels’e çok sayıda parça ekleyebilir ve klibin farklı aşamalarına uyması için bunların üst üste binmesini veya birbiriyle birleşmesini sağlayabilir.

Instagram Reels tutkunlarına faydalı özellik

Instagram, kullanıcıların tek bir Reels’e 20 adede kadar şarkı eklenebileceğini duyurdu. Kullanıcılar şarkıları Reels editörü üzerinden ekleyebilecek ve şarkıların istediği bölümlerini seçebilecek. Teknik olarak, TikTok’un video düzenleyicisi CapCut’ta da bu yapılabiliyor ancak esasında bu amaç için tasarlanmadığından IG için yeni özelliğin orijinal olduğunu söyleyebiliriz.

Tek bir Reels videosunda birden fazla müzik parçasının kullanılabilmesi içerik oluşturuculara yeni uygulama alanları sunuyor olacak. Örneğin bir şarkının eski ve yeni versiyonlarını karşılaştırmak için yeni özellik kullanılabilir. Bununla birlikte Instagram, birleştirilmiş parçanın tamamını içerik oluşturucuya atfedecek. Dolayısıyla diğer kullanıcılar da sizin oluşturduğunuz sesleri kendi kliplerinde kullanabilecek.

Bununla birlikte Instagram başkanı Adam Mosseri bir süre önce platformun uzun formatlı videolara odaklanmayacağını ve platformun kısa videolara odaklanacağı söylemişti. Zira insanların uzun videoları (10-20 dk gibi) izleseler bile arkadaşlarına göndermeyi tercih etmediği, bunun da etkileşimi düşürdüğü belirtiliyor. Yeni özellik bugünden itibaren kullanıcılara sunulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.