Dolar 34,0076
Euro 38,0846
Altın 2.756,81
BİST 9.748,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Yağmurlu
İstanbul
29°C
Yağmurlu
Çar 28°C
Per 27°C
Cum 27°C
Cts 28°C

İngiliz Kraliyet Ailesi’nin sofralarını süsleyen siyah incir 22 Temmuz’da ihraç edilecek

Aydın’ın önemli ihracat ürünlerinden olan incirde sezon telaşı devam ederken, Türkiye’nin en kaliteli incirlerinin yetiştiği Aydın’da üreticileri incir hasadı telaşı sararken, incirde hasat ve ihracat tarihleri de belli oldu. İngiliz Kraliyet Ailesi’nin sofralarını süsleyen siyah incir için kesim tarihi 21 Temmuz, ihraç tarihi ise 22 Temmuz olarak belirlendi.

İngiliz Kraliyet Ailesi’nin sofralarını süsleyen siyah incir 22 Temmuz’da ihraç edilecek
17 Temmuz 2024 12:26
32

Aydın’ın önemli ihracat ürünlerinden olan incirde sezon telaşı devam ederken, İngiliz Kraliyet Ailesi’nin sofralarını süsleyen siyah incir 22 Temmuz’da ihraç edilebilecek.

Türkiye’nin en kaliteli incirlerinin yetiştiği Aydın’da üreticileri incir hasadı telaşı sararken, incirde hasat ve ihracat tarihleri de belli oldu. Tüm semavi dinlerde kutsal meyve olarak tanımlanan, düşük kalorisiyle diyetlerde tavsiye edilen taze incirde hasat zamanı başladı. Aydın’da yetişen sarılop türü taze incir ve İngiliz Kraliyet Ailesinin sofralarını süsleyen Bursa Siyahı olarak tanımlanan siyah incir için ilk kesim ve ihraç tarihleri belli oldu. Geçtiğimiz 12 Temmuz’da hasat, 13 Temmuz’da ise ihracatına izin verilen sarılop incirden sonra, siyah incirde kesim tarihi 21 Temmuz, ihraç tarihi ise 22 Temmuz olarak belirlendi.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Bölgemizde üretimi yapılan Bursa Siyahı ve Sarılop çeşidi Taze İncir Kesim ve İhraç Tarihlerini Belirleme Komisyonu tarafından Aydın İli ve İlçelerindeki emsal teşkil edecek bahçelerde yapılan incelemeler sonucunda, komisyon üyelerinin incir bahçelerinde ve incir meyveleri üzerinde yapmış olduğu fiziksel incelemeler sonucuna göre sarılop çeşidi taze incirin 12 Temmuz tarihinde kesimine ve 13 Temmuz tarihinde ihracatına, siyah taze incirin ise 21 Temmuz tarihinde kesimine ve 22 Temmuz tarihinde de ihracatına karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı. – AYDIN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.