Dolar 34,0419
Euro 38,1469
Altın 2.746,43
BİST 9.748,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Yağmurlu
İstanbul
29°C
Yağmurlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 28°C

Google, Android kullananların işini kolaylaştıracak 3 yeni widget geliştirdi!

Google, Android kullanıcıları için kolaylık sağlayacak yeni bir widget duyurdu: Hava Durumu widgetları ile ek uygulama gerekmeyecek.

Google, Android kullananların işini kolaylaştıracak 3 yeni widget geliştirdi!
17 Temmuz 2024 15:22
115

Google Android uygulaması için üç yeni hava durumu widget geliştiriyor. Bu bilgi, uygulamanın en son beta sürümünün .apk kodları incelenerek elde edildi. Yeni widget’lar, kullanıcılara mevcut iki seçeneğe ek olarak daha geniş bir yelpazede hava durumu bilgisi sunmayı hedefliyor.

3 yeni widget ile görsel yenilikler…

Şu anda Google uygulamasında iki hava durumu widget’ı bulunuyor: Güncel hava durumunu gösteren 3×2 boyutunda bir widget ve saatlik tahminleri gösteren 4×2 boyutunda bir widget. Her ikisi de yeniden boyutlandırılabiliyor, ancak boyutları değiştiğinde içerikleri ve şekilleri de değişiyor.

Beta sürümünde keşfedilen üç yeni widget şunları içeriyor:

  1. Kare şeklinde 2×2 boyutunda bir widget.
  2. Günlük saatlik tahmini sunan 4×2 boyutunda bir widget.
  3. Önümüzdeki birkaç günün tahminini içeren genişletilmiş 4×3 boyutunda bir widget.

Bu widget’ların neredeyse yayına hazır göründüğü belirtilse de, Google’ın bunları daha fazla geliştirmeye devam etmesi, lansmanı ertelemesi veya tamamen iptal etmesi mümkün. Hatta haftalık genişletilmiş tahmin gibi ek widget’ların geliştirilme ihtimali de söz konusu.

Bu yeni widget’lar henüz halka açık değil, ancak beta sürümünde keşfedilmeleri zaten Google’ın uzun süredir bu özellikler hakkında çalıştığını gösteriyor. Eğer her şey yolunda giderse, yeni dönemde Hava Durumu widget’ı eklemek veya Hava Durumu ile ilgili herhangi farklı bir işlem için üçüncü parti bir uygulamaya ihtiyacınız olmayacak.

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda ve sosyal medya hesaplarımızdan paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.