Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Floransa’da, değerli Bacchus heykeline cinsel ilişki taklidi yapan kadın turist, büyük tepki çekti

Floransa’da bir turist, Bacchus heykeline cinsel ilişki taklidi yaparak infial yarattı. Olay, İtalya’daki tarihi eserlere yönelik artan saygısızlık vakalarından biri. Yetkililer, saygısız turistlere karşı sert önlemler talep ediyor ve yüksek sezonda denetimleri artıracaklarını belirtiyor. Bu durum, İtalya’nın kültürel mirasını koruma çabalarını ve turizm-kültür dengesini sağlama zorluğunu gündeme getiriyor.

Floransa’da, değerli Bacchus heykeline cinsel ilişki taklidi yapan kadın turist, büyük tepki çekti
17 Temmuz 2024 15:11
49

Floransa’da, değerli Bacchus heykeline cinsel ilişki taklidi yapan kadın turist infial yarattı; yetkililer saygısız tatilcilere karşı sert önlemler talep ediyor.

Milliyeti bilinmeyen sarışın turist, Giambologna’nın Bacchus heykelinin yanına tırmanarak bronz heykeli öpüyormuş gibi yaparken görüldü. Kot şort ve siyah tişört giyen kadın, bir arkadaşı fotoğraf çekerken heykele uygunsuz hareketler yaptı. Siyah şortlu ikinci kadın ise heykelin önünde diz çökerek cinsel bir eylemi taklit etti.

Yetkililer, saygısız tatilcilere karşı sert bir “sıfır tolerans” uygulanmasını talep ediyor. Kültürel miras kuruluşu Confcultura’dan Patrizia Asproni, “Singapur modelini uygulamamız gerekiyor: sıkı kontroller, yüksek para cezaları, sıfır tolerans,” dedi.

Polis şefi Antonella Ranaldi, turistlerin hoş karşılandığını ancak anıtlara saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Görüntüler İtalya’da hızla yayıldı ve yerel halk tepki gösterdi.

Bu olay, İtalya’daki tarihi eserlere yönelik son dönemde artan saygısızlık vakalarından biri. Geçen ay Pompei’de bir turist antik duvara adını kazırken yakalandı. Benzer şekilde, Floransa’da iki Alman turist tarihi Vasari Koridoru’na grafiti yaptı.

Yetkililer, yüksek sezon yaklaşırken ülkenin önemli noktalarını daha sıkı denetleyeceklerini belirtiyor. Amaç, İtalya’nın zengin kültürel mirasını korumak ve saygısız davranışları engellemek.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.