Dolar 34,0298
Euro 37,9945
Altın 2.739,97
BİST 9.683,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
29°C
Hafif Yağmurlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 28°C

Erzincan’da Hukuk Bürolarına Yapılan Başvurularda Ev Sahipleri ve Kiracılar Zirvede

Erzincan’da son 1 hafta içerisinde hukuk bürolarına yapılan başvuru sıralamasında ev sahipleri ve kiracılar zirveye yerleşti. Yüzde 25’lik kira sınırının sona ermesiyle birlikte ev sahipleri ve kiracılar arasında anlaşmazlık arttı. Ev sahipleri mağduriyet yaşadıklarını savunurken kiracılar ise fahiş fiyat artışlarından şikayetçi. Erzincan’daki avukatlar kira ve tahliye davalarıyla yoğun bir şekilde ilgileniyor. Arabuluculuk çözüm olmadığı için davalar mahkemelere taşınıyor ve ileri tarihlere erteleniyor.

Erzincan’da Hukuk Bürolarına Yapılan Başvurularda Ev Sahipleri ve Kiracılar Zirvede
17 Temmuz 2024 11:12
46

Erzincan’da son 1 hafta içerisinde hukuk bürolarına yapılan başvuru sıralamasında zirveye ev sahipleri ve kiracılar oturdu.

Yüzde 25’lik kira sınırı uygulamasının sona ermesiyle birlikte birbirleriyle karşı karşıya gelen ev sahipleri ve kiracılar soluğu mahkemelerde almaya başladı. Ev sahipleri, yüzde 25’lik fiyat artışı sınırı sebebiyle mağduriyet yaşadıklarını savunurken kiracılar ise artışların fahiş oranda uygulanmasından yakınıyor.

Erzincan’da bir hukuk bürosundan edinilen bilgiye göre, şehirdeki avukatların büyük bir bölümü şu sıralar kira ve tahliye davalarıyla ilgileniyor. İkinci sırada ise boşanma davaları yer alıyor.

Bir avukat, kira davalarında arabuluculuğunda çözüm olmadığını kaydederek mahkemelerde oluşan yoğunluk nedeniyle davaların ileri tarihlere ertelendiğini kaydetti. – ERZİNCAN

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.