Dolar 34,0195
Euro 37,9786
Altın 2.761,09
BİST 9.676,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
29°C
Hafif Yağmurlu
Sal 29°C
Çar 28°C
Per 27°C
Cum 27°C

Delta, Fitch’ten yatırım yapılabilir statüsünü geri aldı

Delta, Fitch’ten yatırım yapılabilir statüsünü geri aldı

Delta, Fitch’ten yatırım yapılabilir statüsünü geri aldı
17 Temmuz 2024 03:06
79

Fitch Ratings, Delta Air Lines’ın kredi notunu ‘BBB-‘ye yükselterek yatırım yapılabilir seviyeye geri dönüş sinyali verdi. Not artışı, pandeminin neden olduğu gerilemeden bu yana havayolu şirketinin mali sağlığındaki önemli iyileşmeleri yansıtıyor. Merkezi Atlanta’da bulunan Delta’nın notu, küresel sağlık krizi nedeniyle seyahat endüstrisinin ağır bir darbe almasıyla ‘çöp’ statüsüne düşürülmüştü.

Havayolu şirketi o zamandan bu yana borç azaltma çabalarını yoğunlaştırdı ve son üç yılda brüt borcunu ve faaliyet kiralamalarını yaklaşık 11 milyar dolar azaltmayı başardı. Bu mali disiplin, Fitch’in Delta’nın notunu ‘BB+’dan durağan görünümle ‘BBB-‘ye yükseltme kararında önemli bir faktör olmuştur. Delta aynı zamanda Moody’s tarafından yatırım yapılabilir seviyede derecelendirilmiş olsa da S&P tarafından hala ‘önemsiz’ kategorisinde değerlendirilmektedir.

Fitch, seyahat talebinin 2024 yılına kadar güçlü kalacağını ve bunun da Delta’nın serbest nakit akışı yaratmasını sağlayacağını öngörerek olumlu bir görünüm çizdi. Kuruluş, şirketin ipoteksiz varlıklarını yıl sonuna kadar 30 milyar dolara düşüreceğini öngörüyor.

Artan sektör kapasitesinin alt uçtaki uçak biletleri üzerinde baskı yaratması nedeniyle üçüncü çeyrek için beklenenden daha düşük bir kar tahmin edilmesine rağmen, Delta’nın en karlı havayollarından biri olmaya devam etmesi bekleniyor. Bu öngörü, kurumsal seyahat rezervasyonlarındaki canlanma ve premium seyahat hizmetlerine yönelik istikrarlı taleple destekleniyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.