Dolar 34,0339
Euro 38,0310
Altın 2.750,16
BİST 9.639,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
29°C
Hafif Yağmurlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 28°C

DeFi Protokolü LI.FI, 8 milyon dolarlık saldırıya uğradı

DeFi Protokolü LI.FI, 8 milyon dolarlık saldırıya uğradı

DeFi Protokolü LI.FI, 8 milyon dolarlık saldırıya uğradı
17 Temmuz 2024 11:07
62

On-chain verilere göre merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu LI.FI protokolü, bir dizi şüpheli para çekme işleminin ardından yaklaşık 8 milyon dolarlık bir istismara maruz kaldı.

Protokol, X paylaşımında şunları söyledi:

“Lütfen şimdilik LI.FI destekli uygulamalarla etkileşime girmeyin. Potansiyel bir istismar söz konusu ve araştırma aşamasındayız. Herhangi bir şeye onay vermediyseniz risk altında değilsiniz.”

LI.FI, kullanıcıların çeşitli blokzincirler, alanlar ve köprüler arasında ticaret yapmalarına olanak tanıyan bir protokoldür.

Çalınan fonları içeren cüzdanda 5,8 milyon dolar değerinde 1.715 Ether (ETH) ve USDC, USDT ve DAI stablecoin’ler bulunuyor.

Kripto güvenlik firması Decurity, istismarın LI.FI köprüsüne yönelik gerçekleştiğini söylüyor.

Immunefi tarafından Mayıs ayında yayımlanan bir rapor, 2024’ün ilk yarısında 473 milyon dolar değerinde kripto paranın hack’ler, istismarlar ve rug pull’lar nedeniyle çalındığını ortaya koymuştu.

Bu makale ilk olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.