Dolar 34,0075
Euro 38,0352
Altın 2.743,39
BİST 9.565,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 27°C

DAEŞ başkenti kana buladı!

Umman’ın başkenti Maskat’ta düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi.

DAEŞ başkenti kana buladı!
17 Temmuz 2024 07:52
81
 

Umman’ın başkenti Maskat’ın El-Vadi el-Kebir bölgesinde bir cami yakınında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1’i polis, 6 kişinin hayatını kaybettiği, aralarında polis, ambulans ve sivil savunma ekiplerinden 4 kişinin olduğu çeşitli uyruklardan 28 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Ülke basınında, saldırıyı düzenledikleri belirlenen 3 zanlının öldürüldüğü kaydedildi. Umman Sultanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, güvenlik önlemlerinin alındığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edilirken, olayın nedenine ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

PAKİSTAN VATANDAŞLARI DA VAR

Pakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Maskat’ta düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerden 4’ünün Pakistanlı olduğu, yaralılar arasında da Pakistanlıların bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Pakistan’ın Maskat Büyükelçiliğinin yetkililerle temas halinde olduğu, durumu izlediğini ve olayda yaralanan Pakistanlılara tam destek sağlamak için gerekli tüm adımları attığı aktarıldı.

DIŞİŞLERİ’NDEN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı da Umman’da bir camiye düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

“Umman’ın başkenti Muskat’ta bugün bir camiye gerçekleştirilen silahlı saldırıda 6 kişinin hayatını kaybetmesinden ve çok sayıda kişinin yaralanmasından derin üzüntü duyuyoruz” ifadesi kullanılan açıklamada, saldırıda yaşamını yitirenlere rahmet, acılı ailelere ve Umman halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dilendi.

DAEŞ ÜSTLENDİ

Terör örgütü DAEŞ, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile kanlı saldırıyı üstlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.