Dolar 34,0163
Euro 38,0233
Altın 2.758,98
BİST 9.651,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
29°C
Hafif Yağmurlu
Sal 29°C
Çar 28°C
Per 27°C
Cum 27°C

ABD’den İran’a Trump suçlaması: Yalanlama geldi

ABD, İran’ın Trump’a suikast düzenleyeceği yönünde istihbarat aldığını iddia etti. İran ise bu iddiaları asılsız ve kötü niyetli olarak nitelendirerek yasal yollarla adalet aradıklarını belirtti.

ABD’den İran’a Trump suçlaması: Yalanlama geldi
17 Temmuz 2024 02:36
67

Geçtiğimiz günlerde eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik düzenlenen saldırının yankıları sürüyor.

Saldırının ardından ABD’li yetkililer, İran’ın Trump’a suikast düzenleyeceği yönünde istihbarat aldıklarını belirtmişlerdi.

İddialar üzerine İran, bu suçlamaları reddetti ve saldırının sorumluluğunu üstlenmedi.

“Trump bir suçlu”

İran’ın BM Daimi Temsilciliği, konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, İran’a göre Trump’ın “İranlı General Kasım Süleymani’nin suikast talimatını veren bir suçlu” olduğu belirtildi.

“İran yasal yolu tercih etmiştir”

Trump’ın mahkemelerce yargılanması ve cezalandırılması gerektiği kaydedilen açıklamada, “İran, adaletin tecelli etmesi için yasal yolu tercih etmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, İran’ın, eski ABD Başkanı Trump’a suikast girişiminde bulunacağı yönünde istihbarat edinildiğine ilişkin iddiaların “asılsız ve kötü niyetli olduğu” vurgulandı.

Trump’a silahlı saldırı

13 Temmuz 2024 tarihinde Butler, Pennsylvania’da bir kampanya mitingi sırasında eski Başkan Donald Trump’a yönelik bir suikast girişimi yaşandı.

Trump, miting sırasında silahlı bir saldırıya uğradı ve sağ kulağından yaralandı.

Olayın ardından güvenlik güçleri, Trump’ı sahneden hızla uzaklaştırdı.

Olay sırasında iki kişi ciddi şekilde yaralandı ve 50 yaşındaki Corey Comperatore hayatını kaybetti.

Saldırgan, Bethel Park, Pennsylvania’dan 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olarak tanımlandı ve olay yerinde Gizli Servis’in karşı-siper timi tarafından öldürüldü.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.