Dolar 33,9759
Euro 37,8442
Altın 2.723,41
BİST 9.921,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 30°C

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya’dan öz eleştiri: Çözmezsek, sıkıntı çok daha fazla büyüyecek

Vatandaşın yurt dışında tatil yapmayı tercih ettiği durumda bir turizm başarısından söz edilemeyeceğini kaydeden TURSAB Başkanı Bağlıkaya “Problemi doğru bir şekilde teşhis etmez ve gerekli adımları atmazsak, sıkıntı büyüyecektir dedi.

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya’dan öz eleştiri: Çözmezsek, sıkıntı çok daha fazla büyüyecek
16 Temmuz 2024 09:08
42

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, iç turizmde artan maliyetlerden dolayı Türk turistlerin daha çok yurt dışı turizmini tercih etmesi ve bazı kesimlerin Yunan adalarında uygulanan kapıda vize uygulamasının kaldırılmasına yönelik taleplerini değerlendirdi.

Seyahat acenteleri olarak kapıda vize uygulamasının sonlandırılması yönünde bir taleplerinin bulunmadığının altını çizen Bağlıkaya “Tam aksine seyahat etmeyi ve tatile çıkması en temel insan hakları arasında görüyoruz. Bu sebeple uzun yıllardan beri erken rezervasyon kampanyaları üzerine ciddi adımlar attık. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşulların da etkisiyle vatandaşlarımızın tatile erişimi zorlaşırken, kapıda vizenin kaldırılması şeklindeki taleplerle bu zorluğu daha da artırmanın yanlış olacağını düşünüyoruz” dedi.

SEYAHATLERİ ENGELLEMEK ÇÖZÜM DEĞİL 

Vatandaşın kendi ülkesinde tatil imkânı bulamayıp, yurt dışında tatil yapmayı tercih ettiği durumda, bir turizm başarısından söz edilemeyeceğini kaydeden Bağlıkaya “Turizmde kötü bir gidişat varsa bunun çözümü, rakiplerimize yapılan seyahatleri engellemek değil, turist memnuniyetsizliğinin nereden kaynaklandığını bulmaktan geçiyor. Sorunu doğru bir şekilde teşhis etmez ve gerekli adımları atmazsak turizmdeki sıkıntılar sadece iç pazarla sınırlı kalmayacak, ülkemize gelen ziyaretçi sayısını da olumsuz etkileyerek çok daha fazla büyüyecektir. Uluslararası düzeyde çok keskin bir rekabet var. Turizm tanıtım ve pazarlaması için sektörden toplanan büyük bütçelerin heba edilmemesi ve sektörün faydasına kullanılması çok büyük önem arz ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

YILDIZ AZALDI, SÜRE KISALDI

Mevcut ekonomik koşullar sebebiyle vatandaşların tatil tercihlerinde de değişiklikler meydana geldiğini belirten Bağlıkaya “Daha önce 5 yıldızlı tesisleri tercih edenlerin 4 yıldıza, 4 yıldız tercih edenlerin ise 3 yıldıza kaymaya başladığını veya tesis niteliği değişmese bile tatil süresini kısalttığını görüyoruz. Ayrıca pandemi döneminde başlayan kamp ve karavan tatillerine ilgi de artarak devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Hem vatandaşları hem de sektörü ve iç turizmi canlandıracak teşvik ve destekler verilmesinin çok daha çözüm odaklı bir yaklaşım olacağını savunan Bağlıkaya “Bu kapsamda, tatile gidecek vatandaşlarımıza, uygun koşullu uzun vadeli özel şartlarda kredi desteği verilebilir. Çalışanların tatil imkânlarının artırılması için şirketlere teşvikler sunulabilir” önerisinde bulundu.

KAYNAK: TÜRKİYE
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.