Dolar 34,0054
Euro 37,8226
Altın 2.729,68
BİST 9.755,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Az Bulutlu
İstanbul
31°C
Az Bulutlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 31°C

Türk kullanıcılar internette en çok telefon fiyatı araştırıyor, peki ama neden?

Online alışveriş rehberi Cimri, 2024’ün ilk yarısını geride bıraktığımız bu günlerde kullanıcılarının en çok karşılaştırılan ürünlerin listesini yayınladı.

Türk kullanıcılar internette en çok telefon fiyatı araştırıyor, peki ama neden?
16 Temmuz 2024 10:20
46

Türkiye’de kullanıcıların fiyat sorgulama rehberlerinden en çok yaptığı aramalara dair yeni bir analiz yayınlandı. Popüler fiyat sorgulama rehberlerinden biri olan Cimri, kullanıcıların en çok fiyat karşılaştırması yaptıkları ürünleri araştırdı. Listenin ilk sırasında cep telefonları yer alıyor.

Aslında bu sürpriz bir gelişme değil. Çünkü ülkemizdeki akıllı telefon fiyatları çok fazla değişken. Öyle ki orta segmentte 20.000 TL kalibresindeki bir telefonu 18.000 TL seviyesine de alabiliyorsunuz, 23.000 TL seviyesine de. Arada hafife alınmayacak bir fark mevcut. Hal böyle olunca da kullanıcılar fiyat karşılaştırması yapmadan satın alım yapmak istemiyorlar.

Türk kullanıcılar internette en çok telefon fiyatı araştırıyor, peki ama neden?

Cimri, yılın ilk yarısında kullanıcılarının en çok karşılaştırdığı ürünleri sıraladı. Listenin ilk sıralarında teknolojik ürünler yer aldıİlk sırada yer alan cep telefonları 4 milyondan fazla karşılaştırılarak diğer ürünlere fark attı.

Cep telefonlarını, 1 buçuk milyondan fazla karşılaştırılan televizyonlar, 800 binin üzerinde karılaştırılan klimalar, 500 binin üzerinde kahve makineleri ve 250 binin üzerinde karşılaştırılan oyun konsolları takip etti. 

Cimri’nin Pazarlama ve Büyümeden Sorumlu GMY’si Mustafa Oral, “Yılın ilk yarısında fiyatlamadaki değişiklikler, tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarındaki yaklaşımlarını da ciddi şekilde etkiledi. Artık daha çok sorgulayan ve bu doğrultuda Cimri ile fiyat karşılaştıran, fiyat analizi yaparak alışveriş yapacağı döneme karar veren ve fiyat alarmı özelliği ile fiyat düşüşlerini daha yakından takip eden bir kullanıcı profili oluştuğunu görüyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.