Dolar 33,9605
Euro 37,8276
Altın 2.722,72
BİST 9.921,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Cts 31°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 30°C

Starboard Match Group’un %6,5 hissesini satın aldı

Starboard Match Group’un %6,5 hissesini satın aldı

Starboard Match Group’un %6,5 hissesini satın aldı
16 Temmuz 2024 03:06
74

Çevrimiçi arkadaşlık sektöründe kayda değer bir gelişme olarak, aktivist yatırımcı Starboard Value LP, Tinder ve Hinge gibi popüler arkadaşlık platformlarının ana şirketi olan Match Group Inc’de önemli bir hisse oluşturdu. Starboard şu anda Match’in hisselerinin %6,5’inden fazlasını elinde tutuyor ve şirketin yeniden canlandırılması çabalarının istenen sonuçları vermemesi halinde şirketin potansiyel satışı da dahil olmak üzere stratejik değişiklikleri savunuyor.

Match Group’un hisseleri, Starboard’un yatırımını ve şirkete yönelik niyetlerini öğrenen piyasanın ardından yaklaşık %9’luk bir artışla kayda değer bir yükseliş yaşadı. Starboard’un stratejisi, Match’in gelirine büyük katkı sağlayan ve toplam gelirinin yarısından fazlasını oluşturan Tinder’ın performansını artırmaya odaklanıyor. Ayrıca Starboard, Match’in portföyündeki Hinge ve diğer gelişmekte olan uygulamalarda büyüme potansiyeli görüyor.

Aktivist yatırımcı ayrıca, Match Group’un hisse geri alımlarına daha iddialı bir yaklaşım da dahil olmak üzere gerekli dönüşümleri başarıyla uygulayamaması halinde özel bir geçiş düşünmesi gerektiğini öne sürdü.

Starboard’un bu hamlesi, Match Group’a ilgi duyduğunu ifade eden diğer aktivist yatırımcıların ortasında geldi. Bir diğer önde gelen aktivist firma olan Elliott Management Corp, daha önce Match’te iyileştirmeler yapılmasını savunmuştu. Mart ayında Elliott, iki yeni yönetim kurulu üyesinin atanmasında etkili oldu: Instacart’tan (NASDAQ:CART) Laura Jones ve Zillow’un (NASDAQ:ZG) kurucularından Spencer Rascoff.

Ayrıca, Anson Funds Management, Match Group’ta bir hisse satın aldı ve şirketin yönetim kurulunun yenilenmesi için baskı yaparak sektörde artan bir yatırımcı aktivizmi eğiliminin sinyalini verdi.

OkCupid gibi diğer arkadaşlık hizmetlerini de işleten Match Group, ekonomik belirsizliklerin ortasında tüketici harcama alışkanlıkları değiştikçe yavaşlayan gelir akışlarıyla ilgili zorluklarla karşılaştı. Şirketin bu yatırımcı hamlelerine yanıtı, raporlama sırasında kamuya açıklanmadı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.