Dolar 34,0051
Euro 37,8805
Altın 2.735,77
BİST 9.774,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Az Bulutlu
İstanbul
31°C
Az Bulutlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 31°C

Soma’daki Ormanda Çıkan Yangına Havadan ve Karadan Müdahale Sürüyor

Manisa’nın Soma ilçesindeki ormanda çıkan yangına, 2. gününde de havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangın, engebeli arazi koşulları ve rüzgarın da etkisiyle çevredeki mahallelere sıçradı. Jandarma ekipleri, 240 haneyi tahliye ederek girişleri yasakladı. Yangına uçak, helikopter, arazöz ve dozerlerle müdahale ediliyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne bağlı ekipler de destek veriyor. Yangında zeytinlikte bulunan 70 kovan zarar gördü.

Soma’daki Ormanda Çıkan Yangına Havadan ve Karadan Müdahale Sürüyor
16 Temmuz 2024 10:28
39

MANİSA’nın Soma ilçesindeki ormanda çıkan yangına, 2’nci gününde de havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Soma ilçesi Deniş Mahallesi’ndeki ormanda, dün saat 12.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın, engebeli arazi koşulları ve rüzgarın da etkisiyle Tekeli Işıklar Mahallesi’nin üst bölümüne, ardından Bayat Mahallesi’ne sıçradı. Jandarma ekipleri, 2 mahallede 240 haneyi tahliye ederek girişleri yasakladı. Ayrıca bölgede elektrikler kesildi. Uçak, 2 helikopter, 10 arazöz, 5 su ikmal ve 2 dozer ile müdahale edilen yangına takviye yapıldı. İlerleyen saatlerde uçak sayısı 6’ya helikopter sayısı 12’ye, arazöz sayısı 65’e çıkarıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne bağlı ekiplerin de destek verdiği yangında, 122 kara aracı ile 334 personel müdahale edildi. Havanın kararmasıyla bölgeye gece görüşlü helikopter sevk edildi. Öte yandan yangında Tekeli Işıklar Mahallesi’nin üst bölgesindeki zeytinlikte bulunan ve Aydın Aydınlık’a ait 70 kovan zarar gördü. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.