Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Fed Başkanı Daly enflasyonla mücadelede ilerleme görüyor

Fed Başkanı Daly enflasyonla mücadelede ilerleme görüyor

Fed Başkanı Daly enflasyonla mücadelede ilerleme görüyor
16 Temmuz 2024 01:36
40

San Francisco Federal Rezerv Bankası Başkanı Mary Daly Pazartesi günü enflasyonla mücadelede kaydedilen ilerlemeye ilişkin iyimserliğini dile getirdi. Daly, enflasyonun Federal Rezerv’in faiz indirimlerini değerlendirmek için kritik bir eşik olan %2’lik hedefine yaklaştığına dair güvenin arttığını belirtti.

Fortune tarafından Utah Park City’de düzenlenen bir teknoloji konferansında konuşan Daly, merkez bankasının sürdürülebilir bir enflasyon oranına ulaşmaya daha yakın olduğunu vurguladı. Gelecekte bir politika değişikliğine gidileceğini tahmin eden Daly, belirli bir zaman çizelgesi ya da potansiyel faiz indirimlerinin kapsamı hakkında bilgi vermekten kaçındı.

Daly, Fed’in enflasyonu düşürmedeki ilerlemeyi sürdürmek ve işgücü piyasası üzerinde aşırı baskıdan kaçınmak arasındaki hassas dengeyi koruması gerektiğini vurguladı. Daly, faiz oranlarını, iş piyasasını bireylerin iş bulmasını zorlaştıracak kadar soğutmadan enflasyonla mücadeleyi desteklemeye devam edecek bir seviyede tutmanın önemine dikkat çekti.

Federal Rezerv’in yaklaşık iki hafta içinde toplanması planlanırken, beklentiler mevcut politikanın bir önceki yılın Temmuz ayından bu yana değişmeden %5.25-%5.5 aralığında sabit tutulması yönünde. Daly’nin yorumları, merkez bankasının enflasyonu yönetme çabalarını işgücü piyasasının genel sağlığı ile dengeleyerek ekonomik manzarayı değerlendirdiği sırada geldi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.