Dolar 33,9140
Euro 37,8040
Altın 2.710,83
BİST 9.921,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
32°C
Parçalı Bulutlu
Cum 31°C
Cts 30°C
Paz 29°C
Pts 30°C

Elon Musk Trump yanlısı yeni süper PAC’ı aylık 45 milyon dolarla finanse edecek

Elon Musk Trump yanlısı yeni süper PAC’ı aylık 45 milyon dolarla finanse edecek

Elon Musk Trump yanlısı yeni süper PAC’ı aylık 45 milyon dolarla finanse edecek
16 Temmuz 2024 04:36
67

SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Pazartesi günü bildirildiği üzere, eski Başkan Trump’ı destekleyen yeni bir siyasi eylem komitesine her ay yaklaşık 45 milyon dolar tahsis etmeyi planladığını açıkladı. Konu hakkında bilgi sahibi olan kişiler Wall Street Journal’a Musk’ın niyetleri hakkında bilgi verdi.

Habere göre, Musk’ın katkıları Trump yanlısı bir grup olan America PAC’a yönlendiriliyor. Buna rağmen, America PAC tarafından Pazartesi günü yapılan yeni bir dosyalamada Musk’ın adı listelenen katkıda bulunanlar arasında yer almadı. Dosyalama, PAC’ın 8 milyon doların üzerinde başarılı bir şekilde para topladığını gösterdi.

America PAC’a katkıda bulunanlar arasında Lonsdale Enterprises ve Winklevoss İkizleri de yer alıyor. Kayıtlar Lonsdale Enterprises’ın PAC’ye 1 milyon dolar bağışta bulunduğunu gösteriyor. Ayrıca, Cameron ve Tyler Winklevoss’un her biri 250.000 dolarlık katkıda bulunmuştur.

Güney Afrika doğumlu olan Elon Musk, siyasi bağışları zaman içinde değişiklik gösterse de, siyasi konularla ilgilenen bir geçmişe sahiptir. America PAC’a olan mevcut taahhüdü, siyasi arenada önemli bir mali desteğe işaret ediyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.