Dolar 33,9986
Euro 37,8476
Altın 2.723,28
BİST 9.903,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 30°C

Araban mı Var Derdin Var: Hong Kong’da Bulunan ve Değeri 1.3 Milyon Dolar Olan Dünyanın En Pahalı Park Yeri

Şüphesiz ki aracımıza park yeri bulmak artık oldukça büyük bir sorun. Peki bir park yeri ne kadar pahalı olabilir dersiniz? Bu içerikte anlatıyoruz.

Araban mı Var Derdin Var: Hong Kong’da Bulunan ve Değeri 1.3 Milyon Dolar Olan Dünyanın En Pahalı Park Yeri
16 Temmuz 2024 09:38
37

Hong Kong, yüksek yaşam maliyetleri ve sınırlı alanıyla bilinen, dünyanın en yoğun nüfuslu şehirlerinden biri.

Bu şehirde mülk fiyatları ve kira bedelleri zaten oldukça yüksekken, dünyanın en pahalı park yerinin de burada bulunması aslında şaşırtıcı değil.

Bu park yeri, Hong Kong Adası’nda bulunan The Peak semtindeki lüks bir apartmanda bulunuyor.

Şehrin en prestijli ve pahalı bölgelerinden biri olarak bilinen bu bölgede, araçlar için park yeri bulmak büyük bir sorun.

Park yerinin bulunduğu kompleks, sadece konut sakinlerine değil, aynı zamanda yüksek gelirli bireyler ve iş insanlarına da hitap eden bir bölgedir.

Hâl böyle olunca, lüks araçları için park yeri aramakla uğraşmak istemeyen zenginlerin park yeri satın alma yarışı, park yerlerini bir sektör hâline getirdi.

Bu park yerinin değeri tam 1.3 milyon dolar!

Hong Kong, sınırlı toprak alanı ve yüksek nüfus yoğunluğu nedeniyle, sürekli olarak yüksek talep gören bir şehir.

Özellikle merkezi bölgelerde park yerleri oldukça sınırlı ve bu durum fiyatları arttırıyor.

Emlak piyasası ve de park yerlerinin değerini koruyan ve hatta artıran bir yatırım aracı olarak görülmesi de bu pahalılığı tetikliyor.

Ayrıca, elit bölgelerde yer alan mülkler ve park yerleri, sadece bir ihtiyaç değil aynı zamanda bir statü sembolü olarak görülüyor.

Özetle, söz konusu park yeri standart boyutlarda olmasına rağmen, yer aldığı bölgenin prestiji ve sınırlı park alanlarına sahip olması nedeniyle bu kadar yüksek bir fiyat etiketine sahip.

Öyle ki The Peak bölgesindeki bu park yeri, şehirdeki emlak ve park yeri kıtlığının bir sembolü haline geldi.

Kaynak:
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.