Dolar 33,9511
Euro 37,8332
Altın 2.718,07
BİST 9.921,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
32°C
Parçalı Bulutlu
Cum 31°C
Cts 31°C
Paz 30°C
Pts 30°C

5G’den 50 kat hızlı 6G için sürpriz gelişme, çok yakında hayatımıza girecek

Türkiye hala 5G’ye geçememiş olsa da Japonya, 6G’ye geçişi hızlandıracak yeni bir sistem üzerinde çalışıyor.

5G’den 50 kat hızlı 6G için sürpriz gelişme, çok yakında hayatımıza girecek
16 Temmuz 2024 08:20
79

Kablosuz iletişimde yeni bir dönem başlıyor. Hali hazırda Türkiye henüz 5G’ye geçebilmiş değil. Fakat teknoloji konusundaki öncü ülkeler 6G için hazırlıklarında sona geldi.

6G basit anlamda 5G’den yaklaşık olarak 50 kat daha hızlı bir kablosuz bağlantı fırsatı sunacak. Bu da gecikme süresinin sıfıra yakınlaşması ve bir çok ütopik teknolojinin gerçekleşmesi anlamını taşıyor. Yıllardır hayali kurulan uzaktan ameliyatlar da bunlardan biri.

Peki 6G konusunda dünya ne kadar yol katetti. Bilindiği üzere Çin daha önce 6G’yi 2030 yılında kullanıcılarına sunacağını açıklamıştı. Japonya ise bu konuda büyük bir ilerleme kaydetti.

5G’den 50 kat hızlı 6G için sürpriz gelişme, çok yakında hayatımıza girecek

Japonya Pekin’de yapılan son araştırmalar, mevcut 5G ekipmanlarına sağlanacak destekle, 6G hızına ulaşılabileceğini ortaya koydu. Hali hazırda bu ekipman destekleri ile 5G hızının 10 katına ulaşılabilmiş durumda. Önümüzdeki süreçte bu çalışmalar ile 6G hızına yakın hızlara ulaşılabileceği belirtiliyor.

Bu çalışmaların en önemli artısı, 6G’ye geçiş sürecini önemli ölçüde ucuzlatacak olması. Eğer Japonya bu çalışmalarda istediği verimi alırsa 6G’ye 2030 yılından önce geçmeyi planlıyor.

Hatta Japonya’nın bu çalışmaları başarılı olursa, 5G alt yapısına sahip diğer ülkelerin de maliyeti azaltmak adına benzer teknolojiler kullanacağını söyleyebiliriz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.